Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz raadt Onana aan om bij Ajax te blijven

Stel: je bent 21 jaar oud, een groot talent en eerste keeper van Ajax. Iedereen is blij en tevreden, de supporters zingen liedjes voor je. Als je dan een aanbieding krijgt om je contract te verlengen, zet je toch je handtekening? Dat is precies het advies van Peter Bosz voor Andre Onana.

07 april 2017 - 15:18
UsershyraDesktopajax_dataimages4f434ab4037808743a08f6d0196de4d8_normal
Hopelijk zien we Onana nog vaak juichen na een doelpunt van Ajax. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Het leek eerst nog een noodoplossing, maar Onana groeide uit tot de opvolger van Jasper Cillessen. Ze bewandelen in feite de omgekeerde weg. Cillessen ging naar Barcelona, Onana kwam uit Barcelona. Wie weet wat de verre toekomst nog brengt.

Eerst gaat het om de nabije toekomst. Het contract van Onana loopt tot de zomer van 2018 en Ajax wil het graag verlengen, maar het is weer eens de zaakwaarnemer die moeilijk doet. En dus is er gedoe. Terwijl dat dus helemaal niet nodig lijkt.

“Mijn toekomst is nu niet het meest belangrijk. Ik wil eerst nog proberen om kampioen te worden en daarna zien we wel. Als ik moet blijven, blijf ik. Als ik weg moet, ga ik weg. Maar als het mogelijk is, blijf ik. Als Ajax wil dat ik blijf, dan blijf ik. Ik maak me geen zorgen, we gaan het zien,” aldus de Kameroener in gesprek met Ajax Life.

Onana is zich ervan bewust dat hij bij Ajax een gouden kans heeft om speelminuten te maken in de Nederlandse top en Europese subtop. “Het is belangrijk voor een speler van mijn leeftijd om volop te spelen. Heel belangrijk zelfs. Ik ben blij bij Ajax en hoop langer te blijven. Of dit om geld gaat? Nee, zeker niet. Maar het is nu vooral belangrijk om het seizoen goed af te sluiten.”

De mening van Bosz is ook duidelijk. "Ja,” antwoordt hij als hem wordt voorgelegd of Ajax op dit moment de ideale club is voor Onana. “Hij is net 21 jaar oud geworden, dan ben je nog niet uitgeleerd. Ik lees berichten in de krant. Maar je weet hoe het gaat met zulke verhalen, die komen ergens vandaan.”

De trainer spreekt verder met niets dan lof over zijn doelman. “Andre maakt een geweldige ontwikkeling door. Daar hadden sommigen wel op gehoopt, maar zeker niet iedereen had dit verwacht. Hij ging tegen AZ niet helemaal vrijuit bij de tegengoal en in de fout tegen Groningen – ook al speelde daar meer – maar dat zijn fouten die hij niet mag maken.”

"Die stappen moet hij nog zetten. Hoe dan ook, ik ben zeer tevreden over de ontwikkeling van Andre. Alleen geldt wel: in de top worden zulke fouten afgestraft. Maar de manier waarop hij zich manifesteert en inzet voor het team, kan ik alleen maar positief over zijn.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >