Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz is niet bezig met spelers die op scherp staan

Vier spelers van Ajax staan donderdagavond op scherp. Als Andre Onana, Nick Viergever, Davinson Sánchez of Kenny Tete geel pakt in de heenwedstrijd tegen Schalke 04, gaat de return aan hun neus voorbij. Maar Peter Bosz gaat het er met zijn spelers niet over hebben in aanloop naar het kwartfinaleduel.

12 april 2017 - 15:27
UsershyraDesktopajax_dataimages309ac9c71dfb6687c4b1965746834f19_normal
Viergever moet zulke blikken donderdag zien te vermijden. © Pro Shots

Door Niels Pach

“Nee,” is het korte maar duidelijke antwoord van Bosz op de vraag van Ajax Life of hij het in de voorbespreking nog over de gele kaarten gaat hebben. Het is voor de trainer geen thema.

Toch willen we er nog een speler uitpikken. Het is namelijk wel opvallend dat Onana op scherp staat. De keeper kreeg twee keer geel voor tijdrekken. De eerste in de slotfase van Ajax - Legia Warschau, kaart twee kreeg hij in de slotfase van Ajax - Kopenhagen.

Bosz heeft desgevraagd wel een tip voor zijn doelman. “Hij moet in ieder geval niet gaan tijdrekken, dat past ook niet bij Ajax, vind ik. En verder moet hij gewoon doen wat hij normaal doet.”

Overigens worden alle gele kaarten na de kwartfinales kwijtgescholden. Dus mocht Ajax nog een ronde overleven, dan wordt die begonnen met een schone lei. Ajax moet het donderdag in ieder geval doen zonder Lasse Schöne, de Deen ontving tegen Kopenhagen zijn derde Europese gele kaart van het seizoen.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >