Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz heeft het gevoel dat Ajax een punt laat liggen

We merkten het al op in ons Twitter-verslag: het is typisch iets voor een Ajacied om ondanks een gewonnen klassieker ontevreden te zijn. Ook Peter Bosz begrijpt dit principe. Hij baalt ervan dat Ajax slechts met 2-1 won van Feyenoord.

02 april 2017 - 19:39
UsershyraDesktopajax_dataimages0bb48914c44c0232a822b1ae844c629a_normal
Wat staat er in de sterren geschreven over de ontknoping? © Pro Shots

Ajax noteert onder Bosz meer pieken dan in het recente verleden. Alleen zit er soms ook wel eens een dalletje tussen. Vandaar dat Feyenoord bovenaan staat en niet Ajax. Wie de klassieker heeft bekeken, zou zweren dat het andersom is.

Om die scheve situatie nog recht te trekken, moet Ajax alles aangrijpen. Dat is precies wat het deed door van Feyenoord te winnen, maar het liet een gouden kans liggen om direct het doelsaldo te verbeteren.

“Ik ben heel erg tevreden. Ik zag in de eerste helft een goed Ajax, dat de mensen wist te vermaken en kans op kans kreeg. Ik kan het de jongens alleen maar kwalijk nemen dat we niet vaker hebben gescoord,” aldus Bosz tijdens zijn eerste terugblik op de middag.

“Ik heb het gevoel dat we een punt lieten liggen. We hadden vandaag aan het doelsaldo kunnen werken. We hebben laten zien dat we met de druk kunnen omgaan en die druk nu bij Feyenoord gelegd. Dat gaat nog leuk worden.”

Het Feyenoordkamp was na afloop slechts opgelucht, mede dankzij de late treffer van Michiel Kramer. De Rotterdammers hebben nog altijd drie punten voorsprong en een doelsaldo dat tien treffers beter is. Die marge lijkt te groot om nog te dichten.

Giovanni van Bronckhorst: “We hebben verdiend verloren. Een snelle achterstand geeft een tegenstander energie en we raakten onze spits kwijt. Dan is het moeilijk om het tij te keren. Het had voor rust al 3-0 kunnen en moeten zijn. Het is duidelijk dat we verdiend verloren en moeten ons nu oprichten en de knop omzetten. Op naar woensdag.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >