Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen gaan in play-offs van start met overwinning

De Ajax Vrouwen hebben de reguliere competitie als eerste afgesloten, maar zijn nog geen kampioen. De punten zijn gehalveerd en pas na het spelen van de play-offs wordt een kampioen aangewezen. De Ajax Vrouwen begonnen met een krappe zege (0-1) op ADO Den Haag.

22 april 2017 - 17:13
UsershyraDesktopajax_dataimages64b06aa4a9c48b63a6b050e280f4dd12_normal
Nog vijf wedstrijden volle focus en dan een feestje? © Sjoerd Tullenaar

Als je een eindstand van 0-1 ziet staan, denk je dat het een moeilijke avond is geweest. Maar dat viel eigenlijk wel mee. Keepster Eli Sarasola had zeer weinig te doen. Haar collega aan de overkant had het overigens ook niet heel druk.

Maar je voelde aan alles: als er een ploeg zou scoren, dan waren het de Ajax Vrouwen. Dat gevoel werd na een uurtje voetballen bewaarheid. Marjolijn van den Bighelaar werd in stelling gebracht en schoot de bal tegen de touwen. 

Desiree van Lunteren dacht even later ook te scoren. Maar haar inzet werd op de lijn gekeerd. ADO kwam er in de laatste fase van de wedstrijd nog een paar keer gevaarlijk uit, maar die werd opgelost met wat extra verdedigende krachten.

In de komende vijf finales verdedigen de Ajax Vrouwen een voorsprong van vijf punten op naaste belager FC Twente, dat ieder jaar weer een sterke eindsprint inzet.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >