Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax scherp op zwarthandel in kaartjes voor Lyon-thuis

Er staan soms de meest wonderlijke dingen in agenda’s van mensen die kaartjes hebben gekocht voor Ajax - Olympique Lyon. Ze moeten minuten later op vakantie of een tante overlijdt, waardoor kaartjes voor de hoofdprijs op Marktplaats staan. Ajax trapt er niet in!

25 april 2017 - 11:56
UsershyraDesktopajax_dataimages5f7117c36f3adc568695240b286e5f40_normal
Gewoon met je vrienden naar Ajax is veel leuker dan geld verdienen. © De Brouwer

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je een kaartje over hebt voor een wedstrijd van Ajax. Wat je dan hoort te doen, is heel simpel: je meldt dit op Whatsapp, een vriend of vriendin reageert en het kaartje is vergeven. Kostprijs op andermans rekening storten en klaar is kees. Desnoods verreken je het geld in bier.

Helaas zijn er ook figuren die willen verdienen over de rug van mede-Ajacieden. Flink verdienen... Op vakantie, ja ja. Het is belachelijk kaartjes tegen een nulletje extra aan te bieden op Martkplaats, voor de hoogste bieder. Dan hoor je zelf dus niet thuis in de Amsterdam Arena.

Ook Ajax checkt Marktplaats, al is het maar om gegevens van de aanbieder te kunnen achterhalen. De club is deze dagen druk bezig om aanbieders op te sporen, zodat kaarten geblokkeerd kunnen worden. Dit geldt niet alleen voor kaartjes die via Marktplaats worden aangeboden, ook partijen als Viagogo en Seatwave zijn in feite zwarthandel.

Wie zijn kaarten illegaal probeert door te verkopen, riskeert een stadionverbod van 18 maanden en een geldboete van 450 euro. Als gevolg van de nauwkeurige controles heeft Ajax rondom de thuiswedstrijd tegen Schalke 04 zo’n 160 supporters geweigerd.

De seizoenkaarten van de aanbieders zijn daarop geblokkeerd.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >