Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax 'not amused' dat Van Breukelen Feyenoord de titel gunt

Ophef! Na Gijs de Jong heeft nu een tweede KNVB-topman uitgesproken dat hij hoopt dat Feyenoord kampioen wordt. Dit keer kwam Hans van Breukelen, technisch directeur van de voetbalbond, eerlijk voor zijn mening uit. Edwin van der Sar vindt dat een tikkeltje vreemd.

12 april 2017 - 13:28

Door Niels Pach

De algemeen directeur van Ajax is niet blij met de uitspraak van Van Breukelen. Navraag van Ajax Life bij de club leert dat Ajax 'not amused' is dat nu ook Van Breukelen dit soort uitspraken doet. Van der Sar twitterde eerder op de dag al: “Wel mooi dat weer een KNVB-topman zijn voorkeur uitspreekt...”

Wat heeft Van Breukelen precies gezegd? "Het is heel grappig als je nu kijkt naar Feyenoord, naar Van Geel en Gudde, wat is er niet met die mensen gebeurd door de jaren heen? Wat zijn die niet op een schandalige wijze benaderd. Alleen al voor hen, en voor Dirk Kuijt, zou ik het persoonlijk – dat klinkt gek – Feyenoord nu wel gunnen om kampioen te worden,” vertelde de voormalig keeper op bezoek bij de businessclub van V.V. Berkum.

Van Breukelen heeft best door dat zo’n uitspraak gevoelig ligt, maar laat zich daardoor niet tegenhouden. “Dat kan ik eigenlijk niet zeggen in de rol waarin ik nu zit. En toch zeg ik het wel omdat ik gewoon een mens ben die van voetballen houdt en zie wat er omheen gebeurt. Dat heeft niks te maken met neutraal zijn, maar met mensen zoals jij en ik die van voetbal houden.”

Nu kunnen we allemaal in de vlekken schieten vanwege de uitspraken van Van Breukelen en eerder die van De Jong, maar we kunnen er ook om lachen. Blijkbaar hebben de bondsbestuurders medelijden met Feyenoord. Dat zal wel een direct gevolg zijn van het feit dat de Rotterdammers deze eeuw nog geen kampioen werden.

Dat medelijden is eigenlijk nog erger dan de Rotterdamse droogte. Medelijden is wel het laatste dat wij als Ajacieden zouden willen krijgen. Laat Ajax maar gewoon presteren tegen de wens van alles en iedereen in. Dat doen we namelijk al zo’n 117 jaar.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >