Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax nadert koploper Feyenoord tot op een puntje

Wat een verschil kan een week maken! Ajax streed in de klassieker om zijn laatste kans en ademt Feyenoord nu plots in de nek. De Ajacieden kenden weinig moeite met NEC (1-5), maar de koploper kwam niet voorbij PEC Zwolle: 2-2. Met nog vier wedstrijden te gaan, bedraagt het verschil een puntje. Zo klein was het verschil dit kalenderjaar niet eerder.

09 april 2017 - 16:43
UsershyraDesktopajax_dataimages3d6101586e864638449fe2df1e698f67_normal
Ajax haakt aan. Hoe zenuwachtig wordt Feyenoord nu? © Pro Shots

Het seizoen 2016/2017 krijgt in de eredivisie een heuse eindsprint. Een eindsprint die Feyenoord op kop begint, maar Ajax zit in het wiel. De kunst is nu om voor de streep langszij te komen – dwars door de wind desnoods – en de beslissende jump te maken. Daarmee hebben we onze portie wielertermen wel weer gehad.

Er zijn een paar zaken van belang: Feyenoord heeft bijvoorbeeld nog altijd een veel beter doelsaldo dan Ajax. Er is een verschil van 11 en als je kijkt naar het aantal doelpunten voor en tegen, moet je eigenlijk zelfs uitgaan van 12. De kans dat beide clubs op evenveel punten eindigen is niet supergroot, maar je moet er wel rekening mee houden.

Een ander dingetje zijn de Europese verplichtingen. Die heeft Feyenoord niet, Ajax wel. Ajax speelt donderdag en volgende week donderdag tegen Schalke 04. Met name rondom de return wordt het interessant, aangezien Ajax na het treffen in Gelsenkirchen weinig rust heeft richting de topper tegen PSV, in Eindhoven.

Er was wat discussie over het verplaatsen van deze wedstrijd, maar dat vinden ze bij PSV sowieso geen goed idee en vergeet het dus maar. Om eerlijk te zijn moet de KNVB zulke dingen ook vooraf regelen en niet als het toevallig een stukkie beter uitkomt.

Dan wordt het tijd om te kijken naar de resterende programma's. Dat mag, nu we officieel hebben verklaard dat sprake is van een eindsprint. Voor Ajax staat dus nog een topper op het programma tegen PSV, Feyenoord heeft ook nog wel wat potjes die niet zomaar zijn gewonnen. We vatten de boel onderaan even overzichtelijk samen.

Programma Ajax

  • sc Heerenveen-thuis
  • PSV-uit
  • Go Ahead Eagles-thuis
  • Willem II-uit

Programma Feyenoord

  • FC Utrecht-thuis
  • Vitesse-uit
  • Excelsior-uit
  • Heracles Almelo-thuis

Zeg het maar, jongens en meisjes, wordt Ajax alsnog kampioen?! En, oh ja, is PSV nou al definitief afgeschud of toch niet...?

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >