Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Trotse Bosz geniet van een heerlijk Europacup-avondje

Peter Bosz prees na de 2-0-zege op FC Kopenhagen vooral de teamprestatie. Dat zijn ploeg zich volgens de eigen attractieve filosofie voor de kwartfinales plaatste stemde uiteraard tot extra tevredenheid. “Ik ben trots als ik zie wat deze ploeg op de mat heeft gelegd.”

17 maart 2017 - 07:00
UsershyraDesktopajax_dataimagesa571e835e5a27d1a9561dd1fe58c30c6_normal
Bosz prijs geen individu in het bijzonder, maar het hele team. © Pro Shots

Nee, een voorkeur voor een bepaalde tegenstander heeft Bosz niet in de kwartfinales. Hoewel de trainer liever niet nog een tweede keer tegen Celta de Vigo speelt, hoopt hij vooral op een tegenstander waarbij de kans op doorstoten naar de halve finales zo groot mogelijk is. “De kwartfinales halen is mooi, maar het zijn nog steeds maar de kwartfinales,” klonk hij ambitieus.

De trainer was meer dan tevreden over de teamprestatie die zijn ploeg op de mat legde tegen het fysiek sterke Kopenhagen. Voorafgaand aan het duel hadden de Denen het aanvallende Ajaxspel als arrogant betiteld, maar de Amsterdammers pareerden die kritiek door in eigen huis volgens de eigen filosofie overtuigend de winst te pakken.

Tactisch gaf Ajax het best mogelijke antwoord. “Ik geloof daar gewoon in,” antwoordde Bosz. “Waar staat Ajax voor? Waar staat het Nederlands voetbal voor? Welke spelers heb ik? Dan moet je daar gewoon heel dichtbij blijven. Wat je doet moet je goed doen. Daar gaat het om. Als wij de vijfsecondenregel niet goed uitvoeren, wordt het heel moeilijk en counteren ze ons helemaal weg.”

Uiteindelijk liet Bosz weten trots te zijn op zijn ploeg. “Dat heb ik ze in de kleedkamer ook verteld. Ik ben trots als ik zie wat de ploeg op de mat heeft gelegd. Vanaf de eerste minuut waren we geconcentreerd en dat hielden we negentig minuten vol. We waren dominant en kregen kansen. Dit was een heerlijke avond.”

De oefenmeester prees geen enkel individu in het bijzonder, maar benadrukte... Inderdaad, de teamprestatie. “Na de 2-0 zijn we gewoon doorgegaan op zoek naar de 3-0. Als ik dan toch kritisch moet zijn, is het dat we het veel eerder hadden moeten afmaken. Nu bleef het tot het einde toe billenknijpen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >