Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Stoeltje 63: Johan Cruijff Arena is al een feit

John van 't Schip plaatste wat dagen terug de volgende tweet: “Vanaf 24 maart allemaal de #Arena het #JohanCruijffStadion gaan noemen! Hoeven we niet op de zogenaamde beleidsbepalers te wachten! #14”

26 maart 2017 - 21:49
UsershyraDesktopajax_dataimages373b2e55be7433ac61a21d6a40bc9535_normal
Hier staat Cruijff voor dat andere stadion: De Meer. © Archief Ajax

Geniaal. Zo simpel is het namelijk. Als wij vanzelfsprekend het stadion aanspreken met Johan Cruijff, dan is de naamswijziging voltooid. Daar is geen enkele vergadering voor nodig. En of je daar Arena of Stadion achter plakt maakt ook niet veel uit. De tijd zal een keuze maken. Zo is de volksmond nou eenmaal.

Van de Arena, van Ajax en van de gemeente Amsterdam snap ik het gezever nog wel. Als die samen iets moeten bedenken, komt er nooit iets van de grond. Ergens maken wij supporters er juist zo'n gedoe van.

Marc Netto is heel snel ingeburgerd. Laten we dat talent eens een positieve draai geven

We hadden al lang tweewekelijks naar de Johan Cruijff Arena kunnen gaan. Als wij echt willen dat ons stadion een andere naam krijgt, dan gebeurt dat gewoon. Officiëler dan de volksmond is er niet. Tenzij je vindt dat je Johan eigenlijk Hendrik Johannes moet noemen, zijn naam volgens de Burgerlijke stand.

De Stopera heet ook helemaal niet zo in officiële documenten. En De Kuip – wellicht niet het gelukkigste voorbeeld, maar ach – heet voor het echie gortdroog Stadion Feijenoord. Ikzelf noem me ook anders dan in mijn paspoort staat. Als ik eens een bericht krijg met mijn echte naam, dan weet ik dat het om weinig gezelligs gaat.

Marc Netto, in plaats van Overmars, is heel snel ingeburgerd. Laten we dat talent eens een positieve draai geven. Als eerbetoon aan onze allergrootste ooit. Het is zo simpel. Vanaf nu Johan Cruijff voor de Arena – of Stadion – plakken in je taalgebruik en het is bezegeld. Ook zo is de volksmond. 

Gefeliciteerd met de nieuwe naam allemaal.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >