Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schöne wil geen slordige eerste Heracles-helften meer zien

Als Ajax in het vervolg van het seizoen zo voetbalt als de eerste helft tegen Heracles Almelo, wordt het zeker geen kampioen. Lasse Schöne onderschrijft deze gedachte. “We moeten tegenstanders niet het idee geven dat er iets te halen valt.”

02 maart 2017 - 15:23
UsershyraDesktopajax_dataimages3861f74070c0c6193a2a8860975b1dad_normal
Schöne is nog steeds te spreken over zijn eigen prestaties. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

De Ajacieden moesten tegen Heracles een paar keer flink in de achteruit. De centrale verdedigers stonden zeer diep op de vijandelijke helft en de passing was vrij slordig, waardoor de gasten uit Almelo een paar scherpe counters konden opzetten.

“Als je zo slordig voetbalt als wij deden, speel je de andere ploeg in de kaart. Daar wacht een team als Heracles op en plotseling komen ze eruit. Dan moeten wij er achteraan rennen, ik vond ons de eerste helft gewoon niet goed spelen,” stipt Schöne in gesprek met Ajax Life diverse verbeterpunten aan.

“Die slordigheden moeten eruit, anders maak je het jezelf moeilijk. We speelden dan weliswaar niet goed, maar creëerden wel kansen. Die moet je dan maken, ook daarin vond ik ons iets te slap. Als je slecht speelt en toch kansen krijgt, moet je ze juist maken.”

Misschien heeft het goede eerste kwartier na rust – Ajax heeft in deze fase een doelsaldo van 18-0 – wel te maken met ondermaats spel in het eerste bedrijf. “In de rust heb je het erover: we zijn ontevreden, dus mogen niet slap beginnen. Je wilt goed starten en dan ga je. Als je een ploeg bij de keel kunt pakken, dan doe je het goed.”

Schöne is tien wedstrijden voor het einde van het seizoen, ondanks een achterstand van vijf punten op Feyenoord, nog altijd vol vertrouwen als het gaat om een positieve afloop van de titelstrijd. Extra handicap hierbij is dat Ajax een minder doelsaldo heeft, wat je kunt zien als zesde punt verschil.

“We hebben geen invloed op Feyenoord en moeten gewoon onze eigen wedstrijden blijven winnen. Dan komt het goed, Feyenoord komt ook nog naar Amsterdam. Ze laten heus nog wel wat punten liggen. Komt goed, ik heb er alle vertrouwen in.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >