Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Relaxte Denen

We kennen Kasper Dolberg als iemand die zich niet snel gek laat maken, maar blijkbaar zijn er meer Denen zo. De dingen bij FC Kopenhagen verlopen allemaal bijzonder relaxed, terwijl er morgen toch echt een Europees potje wordt gespeeld. Maar niemand die zich er druk om maakt.

09 maart 2017 - 11:01
UsershyraDesktopajax_dataimagesa63b1e1cd7d409650df70e2a785189a1_normal
Bij een open training staan de spelers links en de fans rechts. © Pro Shots

Dit schreeuwt natuurlijk om een voorbeeldje, anders hebben jullie geen idee waar ik het over heb. Neem nou het inschieten vlak voor de training. Dat wordt door vijf spelers rustig onderbroken om nog even snel een interviewtje te doen vlak langs het veld.

Ook Nicolai Boilesen meldt zich aan de zijlijn. Hij spreekt een minuut of vijf met Fox Sports en wil ook Ajax Life nog te woord staan. We krijgen anderhalve minuut met Boilesen, daarna moet de perschef van dienst toch echt ingrijpen.

Niet omdat de vragen Boilesen niet aanstaan of omdat de perschef zenuwachtig wordt. Welnee joh, de training staat op het punt beginnen. En Ståle Solbakken vindt alles prima, maar hij traint het liefst wel met alle beschikbare spelers. Boilesen geeft geen kik, totaal niet. Maar dat de trainer graag al zijn spelers bij elkaar wil hebben, klinkt best logisch. Einde interview.

Na anderhalve minuut met Boilesen grijpt de perschef toch echt in.

Gaat het er altijd zo ontspannen aan toe? Ja, legt Jes Mortensen uit. Jes is de perschef die ik even hiervoor beschreef en het beleid bij Kopenhagen uitstippelt. “Er bestaat nul komma nul bewijs dat je slechter gaat voetballen van het geven van een interviewtje vlak voor een training, zo'n 24 uur voor de aftrap.”

Kijk, met Jes kan ik praten! Trainingen van FC Kopenhagen zijn vrijwel altijd openbaar, al vormen laatste trainingen voor Europese wedstrijden dan weer net een uitzondering. Ondanks de interviews vooraf. “Ik snap ook wel dat het bij FC Barcelona een ander verhaal is, maar zolang het voor ons te doen is, gaan we er graag mee door.”

Ajax beloont de supporters die de club achterna reizen naar Europese wedstrijden zo'n beetje als enige weliswaar met open trainingen in het stadion, maar meestal worden de oefeningen gedaan op een plek zo ver mogelijk van de fans verwijderd. Ben je erbij, sta je alsnog in de verte te turen.

Een open training op De Toekomst is en blijft al helemaal een uitzondering. Tijd om een voorbeeld te nemen aan de relaxte Denen!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >