Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ook Grim kan geen wonderen verrichten met Oranje

De eerste wedstrijd zonder Danny Blind had nog een heleboel weg van de interlands met Blind. Je mag ook niet verwachten dat interim-bondscoach Fred Grim van Oranje plotseling een machine maakt. Het Nederlands elftal verloor met 1-2 van Italië, al had het misschien meer verdiend.

28 maart 2017 - 22:56
UsershyraDesktopajax_dataimagesec72b76a77408e22ff8d1bf8e3be8dbb_normal
Grim vindt dat zijn ploeg de hele situatie goed heeft opgepakt. © Pro Shots

Het lukte dus weer niet om een goed resultaat neer te zetten tegen een aansprekende tegenstander, al deed het Nederlands elftal wel zijn best om de gelijkmaker te forceren. Al is het ook vrij tekenend dat we zoiets opschrijven, aangezien we dat een paar jaar geleden niet zouden doen.

Davy Klaassen en Kenny Tete waren de Ajacieden die aan de aftrap mochten verschijnen en Grim gunde in de slotfase Nick Viergever zijn tweede optreden als international. Het optreden van de drie Ajacieden was niet bijzonder, al deed Klaassen leuke dingen in aanloop naar de openingstreffer.

De vreugde om de voorsprong was van korte duur, want de Italianen maakten binnen de minuut gelijk. De eigen inzet van Romagnoli was snel vergeten, dankzij een rake knal van Eder. Bonucci maakte er nog voor rust uit een corner 1-2 van. 

Wesley Hoedt ging bij beide treffers flink in de fout, maar ophef blijft dit keer uit. Als Matthijs de Ligt er zijn vraagtekens bij plaatst, heeft hij nog gelijk ook. De Ligt bleef in de Amsterdam Arena negentig minuten op de bank en moet maar afwachten wanneer hij zich weer mag melden bij Oranje.

Het is ook afwachten welke bondscoach volgende keer de opstelling maakt. Het is niet gezegd dat Grim een tweede keer in de rol kruipt van keuzeheer. De KNVB gaat op zoek naar een nieuwe bondscoach en als die voor eind mei wordt gevonden, maakt Grim weer plaats.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >