Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nouri dartelt, maar geen winst voor Jong Ajax

Jong Ajax heeft definitief de witte vlag gehesen. Het is over en uit wat de titelrace betreft. De talenten speelden op De Toekomst met 1-1 gelijk tegen FC Volendam. VVV-Venlo is uit zicht geraakt, maar de tweede plaats is niet zwaar onder druk komen te staan.

14 maart 2017 - 08:51
UsershyraDesktopajax_dataimages2ff155331f96217623885abe9f25ef59_normal
Het gebeurt niet vaak dat Nouri scoort met het hoofd. © Pro Shots

Het is natuurlijk al zeer knap dat Jong Ajax de tweede plaats in handen heeft. En dat lijkt ook gewoon het maximaal haalbare. De voorsprong van de koploper uit Venlo groeide naar elf punten. Met nog acht wedstrijden te spelen, is dat wel einde verhaal.

Jong Ajax leek in eerste instantie nog een beetje aan te haken bij de koploper. Er werd, onder aanvoering van ‘Appie’ Nouri, een rondo opgezet met Volendam in het midden. Nouri zelf opende al na zeven minuten de score, nota bene via een kopbal.

Zoals wel vaker lukte het de ploeg van Marcel Keizer om slechts een helft dwingend te spelen en daarvan profiteerde Het Andere Oranje. Kevin van Kippersluis, boezemvriend van Davy Klaassen, trok de stand weer in evenwicht.

Het missen van diverse kansen kwam de Jong Ajacieden duur te staan en ook een nieuwe voorsprong was te veel gevraagd. Carel Eiting miste een goede mogelijkheid in een zeer open slotfase. Aankoop David Neres was toen al gewisseld. De Braziliaan deed een uurtje mee.

Jong Ajax wacht nu de uitdaging om vrijdag weer een wedstrijdje te winnen. Dit moet gebeuren op bezoek bij NAC.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >