Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Met Viergever, Riedewald toch zes verdedigers bij selectie

Peter Bosz leek voor FC Kopenhagen - Ajax flink te moeten gaan puzzelen, vooral in de defensie. Davinson Sánchez en Joël Veltman zijn geschorst. Nick Viergever en Jairo Riedewald waren door blessures twijfelgevallen, maar die laatste twee zijn fit genoeg om mee te gaan naar Kopenhagen.

08 maart 2017 - 10:09
UsershyraDesktopajax_dataimages9b0ea773d789eb0c86946f72987a892f_normal
Viergever tikte Ajax tegen Legia naar de achtste finales. © Ajax Images

Viergever raakte anderhalve week geleden tegen Heracles geblesseerd aan zijn lies. Het zag er ernstig uit, maar het valt dus gelukkig mee. Riedewald viel zondag in Groningen uit tijdens de warming-up, toen werd al gesproken over een lichte blessure en dat blijkt nu te kloppen.

Zo heeft Bosz tijdens het eerste duel in de achtste finales van de Europa League toch nog beschikking over zes verdedigers. Kenny Tete, Daley Sinkgraven, Heiko Westermann, Matthijs de Ligt en de eerder genoemde Viergever en Riedewald gaan mee. Bosz moet uit die zes man vier spelers kiezen voor de verdediging.

Verder zijn er weinig verrassingen in de twintigkoppige selectie van Ajax. Of het moet zijn dat Justin Kluivert niet mee gaat. De vleugelaanvaller zit met Ajax onder 19 in Madrid voor een potje in de Youth League tegen het plaatselijke Real. Dat is weer niet zo’n gekke keuze als je bedenkt dat Kluivert in Madrid negentig minuten kan maken en Bosz ook nog de beschikking heeft over David Neres.

Overigens moet Bosz de selectie donderdag nog terugbrengen naar 18 spelers. Derde keeper Norbert Alblas lijkt de meest logische eerste afvaller. Wie de tweede tribuneklant wordt, is nog even afwachten.

Klik hier voor de volledige selectie.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >