Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kluivert niet in vliegtuig naar Kopenhagen, maar Madrid

Slecht nieuws als je hoopte op een basisplaats voor Justin Kluivert. De rechtsvoor is deze week niet met het eerst elftal op pad, maar met Ajax onder 19. Anders gezegd: Kluivert is wel van de partij in de Youth League, maar niet in de Europa League.

07 maart 2017 - 10:39
UsershyraDesktopajax_dataimages7ce4884ca99fc4ff83f4db76b243be95_normal
Deze wissel zien we in Kopenhagen dus niet. © Pro Shots

Zowel het eerste als het hoogste jeugdteam is nog actief in Europese toernooien en dus moeten er soms keuzes worden gemaakt. Hoewel Bertrand Traoré de laatste weken tegenvalt, lijken er geen Europese minuten weggelegd voor Kluivert.

De zeventienjarige mocht tegen Legia Warschau dertien minuten invallen, maar werd al snel gewisseld en verdween toen van het Europese toneel. Ook voor het uitduel met FC Kopenhagen lijkt de keuze niet op Kluivert te vallen, zeker niet nu ook David Neres beschikbaar is.

De kans dat Neres op zijn beurt in de basis begint, lijkt al helemaal klein. Reken dus maar gewoon weer op Traoré op rechtsvoor, ook al leek het nergens op wat hij in Groningen liet zien. De Burkinees werd zelfs naar de kant gehaald door Peter Bosz.

Matthijs de Ligt reist uiteraard met de A-selectie mee en mist de kwartfinale in Madrid. De Ligt (17) is de aangewezen man om Davinson Sánchez te vervangen. De Colombiaan zit, net als Joël Veltman, een schorsing uit. Veltman op zijn beurt wordt vervangen door Kenny Tete.

Het lijkt erop dat de gekwetsten Jairo Riedewald en Nick Viergever beschikbaar zijn voor de heenwedstrijd, in Denemarken, maar het is nog even wachten op witte rook vanuit Ajax.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >