Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen vroeg scheids slechts: 'Doelpunt of vrije trap?'

De wedstrijd tegen FC Kopenhagen begon en eindigde slecht voor Davy Klaassen. Ajax stond al na 28 tellen op achterstand en dacht in de slotfase voor de tweede keer op gelijke hoogte te komen, maar het doelpunt werd geannuleerd en Klaassen is geschorst vanwege een gele kaart voor 'protesteren'.

09 maart 2017 - 21:00
UsershyraDesktopajax_dataimages062e497e2ca51a7eb97c2c0c2ec9ccb9_normal
De blik van Klaassen richting de scheids zegt voldoende. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Klaassen stond in de buurt van Kasper Dolberg, die even zijn tweede doelpunt van de avond dacht te maken. De spits werkte de bal inderdaad binnen, maar volgens scheids Dias gebeurde dat op onreglementaire wijze. Er heerste even vertwijfeling, ook bij Klaassen.

“Ik moest sowieso terug, langs de scheidsrechter, en begreep niet wat er aan de hand was. 'What happened,' vroeg ik. Ik begreep het even niet: is het een doelpunt of een vrije trap? De scheids stak zijn hand uit,” vertelt Klaassen aan Ajax Life.

“Ik dacht nog even dat de scheidsrechter het bij dreigen hield, maar hij haalde toch die gele kaart uit zijn borstzak. Hij wilde heel graag het mannetje spelen, dat zie je wel vaker tijdens Europese duels. Hij liep al eerder te dreigen, op het veld. 'Ik geef je geel, ik stuur je eruit,' zei hij.”

Klaassen miste al de thuiswedstrijd tegen FC Groningen, nu is hij er volgende week in eigen huis tegen Kopenhagen ook niet bij. “Voor de tweede keer in mijn leven een wedstrijd geschorst... Ze grijpen meteen naar hun borstzak, die scheidsrechters. Zodra je naar ze toekomt. Ik denk dat de Uefa ze indoctrineert. Ik sta heus niet te schelden of zo.”

Van een goedmakertje bij de 1-1 wilde Klaassen niets weten, ondanks de sterke geur van buitenspel. “Nee, dan heeft hij dat dus ook fout gedaan.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >