Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen vindt het goed dat Ziyech eerlijk is over vermoeidheid

Hakim Ziyech is moe. Te moe om drie wedstrijden in een week goed te spelen. Wie het spel van de Marokkaan de laatste weken een beetje volgde, zag het al wel aankomen. Davy Klaassen vindt het vanuit zijn rol als aanvoerder goed dat Ziyech eerlijk is over wat hem parten speelt.

10 maart 2017 - 12:37
UsershyraDesktopajax_dataimages15775ea44fd888b02208d6e873c7a565_normal
Best een apart gezicht om Ziyech tussen de wissels te zien. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Hoewel Ziyech nog altijd belangrijk is voor Ajax, oogt hij de laatste weken niet fris meer. Het is niet langer zo dat de spelmaker kans op kans creëert. Als hij al belangrijk is, gebeurt dat op een andere manier. Door een bal af te pakken tijdens Vitesse-uit of door corners en vrije trappen.

“Het lijkt mij goed als je naar de trainer gaat om te vertellen dat je je niet lekker voelt. Natuurlijk! Het is goed als je het aangeeft,” deelt Klaassen met onder meer Ajax Life. “Een aankoop moet er staan, dat is zo, maar hij ging niet naar de trainer van: zet me alsjeblieft op de bank.”

“Je zag Hakim de laatste weken hard werken, maar zonder dat hij zijn kwaliteit kwam. Of ik nog met Hakim over zijn vermoeidheid heb gesproken? Nee, dat niet. Maar ik vind het heel eerlijk, Hakim is ook geen wegloper. Ik vind het goed gedacht in het belang van het team. Dat is knap.”

Klaassen kan zich ook wel iets voorstellen bij de vermoeidheid van de 23-jarige Ziyech, die afgelopen zomer de overstap maakte van FC Twente naar Ajax. “Hakim loopt bij ons twaalf kilometer per wedstrijd, twee keer in de week. Bij Twente ging het om acht kilometer per wedstrijd. Het komt niet helemaal uit de lucht vallen.”

“Ik heb met Hakim gesproken en hij was zelf niet tevreden. Hij vond dat-ie kracht tekort kwam. Ik snap wel dat hij vermoeider raakt richting het einde van het seizoen,” gaf Peter Bosz aan voor de aftrap van FC Kopenhagen - Ajax. Dit deed de trainer bij RTL 7.

“Ik vond het daarom verstandiger om hem niet op te stellen, zodat hij zondag tegen FC Twente weer van de partij is. En ik vind niet dat wij slechts elf goede spelers hebben, maar meer. Donny van de Beek doet het uitstekend,” vervolgde Bosz. Gek genoeg was het uitgerekend Van de Beek die binnen de minuut zijn mannetje liet lopen waarna de 1-0 viel.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >