Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Geroep KNJB bereikt hoogtepunt na schorsing Vilhena

Weet je nog die dag dat Sparta won van Feyenoord? Inderdaad, dat was de dag dat Ajax alles weer in eigen handen kon pakken. Dat mislukte. Toch suddert die dag nog steeds na, vanwege een elleboogstoot van Tonny Vilhena. Hij mist nu definitief de klassieker.

30 maart 2017 - 10:19
UsershyraDesktopajax_dataimages68afdcc823462fae5f9a4cb881f646b2_normal
Wat moeten we als Ajacieden vinden van de verklaring van Makkelie? © Pro Shots

Het gat tussen koploper Feyenoord en achtervolger Ajax groeide in de tussentijd naar zes punten, maar daar gaat het deze week eigenlijk amper over. Het gaat vooral over Vilhena, de KNVB (lees KNJB) en Joris van Benthem, de huisjurist van Feyenoord.

Niet voor het eerst probeerde Van Benthem door een showtje op te voeren een schorsing voor een Feyenoorder te verminderen of zelfs ongedaan te maken. De voetbalbond op zijn beurt kwam met zware eisen: wedstrijdje of vier schorsing.

De beroepszaken rondom Vilhena zorgden voor hilarische toestanden in kantoortjes op het bondsbureau in de Zeister bossen. We schrijven hilarisch, maar je zou het net zo goed dieptriest kunnen noemen. Acties zoals die van Vilhena horen niet op een voetbalveld thuis. Doe dit bij de amateurs en je hebt een knokpartij.

Hoe dan ook, we hebben een uitspraak. Ook al vindt onze vriend Danny Makkelie een gele kaart voldoende, Vilhena is en blijft geschorst. Niet de gewenste vier wedstrijden zoals de KNVB het graag ziet, maar twee potjes plus een wedstrijdje voorwaardelijk. Tussen eis en uitspraak zit nogal een verschilletje, maar feit is dat Vilhena de klassieker moet missen.

Jullie kunnen wel raden welk gevoel er nu leeft bij de supporters van Feyenoord: het is een schande, een groot complot, de KNVB vindt dat Ajax kampioen moet worden en alles en iedereen is tegen Feyenoord. Boehoehoe, huiliehuilie.

Je zou denken dat het Legioen al half dronken van geluk is nu Feyenoord voor het eerst sinds 1999 de titel voor het grijpen heeft, maar dat geldt lang niet voor iedereen. Het was niet lang zoeken naar diverse voorbeelden, die hieronder staan weergegeven.

Oh ja, de echte klassieker begint zondag om 14.30 uur. Afhankelijk van de uitslag zal de naam van Vilhena nog wel een paar keer vallen links en rechts.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >