Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - FC Twente

We zijn maar net bijgekomen van FC Kopenhagen-uit en toch moet het vizier alweer op de volgende wedstrijd. FC Twente komt zondag (aftrap 16.45 uur) op bezoek in de Amsterdam Arena. We hebben drie dingen die je vooraf moet weten.

11 maart 2017 - 10:00
UsershyraDesktopajax_dataimages9bd57457f56bd8842bb2539441b6e88e_normal
Het uitvak zat vorig jaar ook goed vol bij het mogelijke afscheidsduel. © De Brouwer

Tukkers zitten gratis in de Arena
FC Twente was deze zomer zo lief om Hakim Ziyech voor slechts 11 miljoen euro aan Ajax te verkopen. Er was op dat moment wat paniek in Amsterdam omdat Ajax net van de mat was getikt in Rostov en het in de competitie al vijf punten had verloren. Dan is het wel zo aardig als de tukkers op zo’n moment meedenken en hun beste speler aan Ajax verkopen.

Ajax was daar zo dankbaar voor dat het in ruil daarvoor gratis kaartjes voor het uitvak aanbood bij Ajax - FC Twente. Dus zitten de 1200 tukkers zondag voor een habbekrats in de Amsterdam Arena. En ja, je leest het goed FC Twente neemt 1200 supporters mee. Dat vinden we het leukste van het hele verhaal. Een vol uitvak zorgt in de regel ook voor betere sfeer in de Ajaxvakken.

FC Twente voetbalt voor spek en bonen
Zoals iedereen wel weet, heeft FC Twente er onder leiding van Joop Munsterman een puinhoop van gemaakt. Dit kostte de club vorig seizoen bijna de kop. Na tal van rechtszaken, beroepen en meer van die dingen besloot de beroepscommissie van de KNVB dat de tukkers toch in de eredivisie mochten blijven voetballen. Maar helemaal straffeloos bleef Twente niet, het mag drie jaar lang geen Europees voetbal spelen.

Dat leek toen de straf werd uitgesproken bijzaak, want Twente bivakkeerde heel vorig seizoen onderin de eredivisie. Maar dit voetbaljaar gaat wonderbaarlijk goed, de ploeg staat zesde, een plek die normaal gesproken recht geeft op een plek in de play-offs. Alleen dus niet voor Twente. Daardoor voetbalt de club uit Enschede de rest van het seizoen voor spek en bonen mee in de eredivisie.

Twente scoort niet uit corners
We weten dat we door dit te schrijven de boel direct jinxen, maar toch is dit feitje te opvallend om te laten liggen. FC Twente maakte dit seizoen als enige eredivisieclub nog geen doelpunt uit een hoekschop. Twente kreeg al 112 corners, maar deed daar dus precies niks mee. Het zou zomaar kunnen komen doordat Ziyech ze niet meer neemt.

Aan de andere kant krijgen de tukkers ook maar weinig doelpunten tegen uit standaardsituaties. Slechts zes om precies te zijn. In de eredivisie deden alleen PSV (5) en Feyenoord (0) het beter op dat vlak. Wie weet kan Ziyech daar tegen zijn oude club verandering in brengen. Hij speelt in ieder geval, dat verklapt Bosz alvast. Ziyech kreeg in Kopenhagen nog rust omdat hij moe was.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >