Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dolberg raakt weer in vorm, ziet ook Bosz

De Ajacied om op te letten in de aanloop naar het Europese avondje tegen Kopenhagen is Kasper Dolberg. Peter Bosz ziet de Deense spits weer in vorm komen, na een voor iedereen zichtbaar dipje.

15 maart 2017 - 10:06
UsershyraDesktopajax_dataimages69b86d6be8fd60239dde3fe973b4bfc7_normal
Bosz liet Dolberg even tot rust komen in Denemarken. © Pro Shots

De mindere vorm van Dolberg is niet zo gek. Wat goed is komt snel, maar dan volgt vaak een terugval, weet Bosz: “Als je jong bent, dan zie je een curve. Dan moet je niet in paniek raken als hij eventjes wat minder speelt en ook niet euforisch worden als hij twee keer scoort. Gewoon. Normaal doen,” vertelt de trainer op het digitale thuis van Ajax.

In Kopenhagen op het Europese podium en tegen FC Twente toonde de negentienjarige spits weer progressie. Bosz: “Ik vond hem in Denemarken echt goed spelen, met die twee grote centrale verdedigers in z’n nek.” 

Scoren, dat helpt natuurlijk, maar is niet per se heilig. “Het is echt niet alleen maar dat hij twee keer scoorde. Het is meer hoe Kasper weer meevoetbalt, hoe zijn eerste aannames zijn… Het kan nog steeds beter, maar daar zie je wel terug van hem wat we begin gezien hebben.”

Bosz beaamt dat vermoeidheid meespeelde. Hij liet Dolberg vier dagen naar zijn familie in Denemarken gaan, even de druk van de ketel. “Ik heb de ervaring dat het ook soms heel goed is zo’n jonge jongen even terug te laten gaan naar zijn ouders in Denemarken, even in z’n eigen omgeving, niet trainen en niet aan voetbal denken. Even ontspannen. Dan kom je vaak weer met frisse moed terug. Dan hoop je dat zich dat uitbetaalt.”

Bosz kent zijn klassiekers, want Louis van Gaal liet begin jaren negentig de nog jonge en vermoeide Jari Litmanen in Finland weer op krachten komen. Wat er daarna gebeurde, weten de meeste Ajacieden. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >