Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Denen hekelen arrogantie bij Ajax over eigen spelletje

Ajax staat op de drempel van de kwartfinales, aldus Peter Bosz. Ajax speelt beter voetbal dan Kopenhagen, aldus Kasper Dolberg. Stevige uitspraken. Die woorden vallen niet al te best in het kamp van FCK. De arrogante houding van Ajax wordt gehekeld.

16 maart 2017 - 14:26
UsershyraDesktopajax_dataimages1262f6a286e1d1f9d0ad35bcd06721ed_normal
Een andere Deen, Falk, strafte alvast het slappe begin van Ajax af. © Pro Shots

Hoewel Ajax in Denemarken met 2-1 verloor en dramatisch aan de wedstrijd begon, is de stemming behoorlijk positief. En ja, op momenten dat Ajax goed voetbalde, speelde het ook echt goed. Maar toen had het ook al met 3-0 achter kunnen staan.

En de goede uitgangspositie van 1-1 werd in de tweede helft vrij kinderlijk ingeleverd. De eerste grote kans werd omgezet in een doelpunt. Als de Denen ook in de Amsterdam Arena weten te scoren, zijn hun kansen op een plek bij de laatste acht levensgroot.

Het lijkt desondanks wel alsof het vertrouwen bij Ajax groter is. En dat zorgt weer voor gefronste wenkbrauwen bij de afgevaardigden van Kopenhagen. “Er is niets mis met aantrekkelijk voetbal, maar het is niet interessant als je aantrekkelijk speelt en verliest,” stelt Andreas Cornelius.

“Het is een soort van ziekte binnen de club (in dit geval dus Ajax, red.) dat ze denken dat het om mooi voetbal draait, maar het gaat om het resultaat,” vervolgt de aanvaller. Zijn trainer, Ståle Solbakken, schuwt de stevige woorden evenmin. “Ajax doet alsof zij het voetbal hebben uitgevonden.”

“Maar wat is mooi voetbal? Duizenden passes over vijf meter, afstandsschoten van meer dan veertig meter of een behendige dribbel? Het is smaak. Ik heb me nooit druk gemaakt om balbezit van de tegenstander op zijn eigen helft. Dat is voor mij saai voetbal.”

Het interesseert Solbakken dan ook niets op welke manier zijn Kopenhagen zich plaatst voor de kwartfinales, als het zo ver komt. “Wij gaan het op onze manier doen, hoe je dat dan ook noemt.”

De Denen staan er trouwens ook een beetje van te kijken dat er bij het persmoment van Kopenhagen geen enkele Nederlandse journalist kwam opdagen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >