Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Cillessen onder de indruk van 'gekke' opvolger Onana

Tim Krul was voorbestemd om Jasper Cillessen op te volgen als doelman van Ajax, maar het lot besliste anders. De huurling is alweer vertrokken en werkelijk niemand twijfelt aan Andre Onana. Ook Cillessen is onder de indruk van de Kameroense keeper.

02 maart 2017 - 10:29
UsershyraDesktopajax_dataimagesaf9807a857e1e5c7997c162a28f93b0c_normal
Cillessen gaat, Onana komt en alles is prima voor elkaar. © Pro Shots

Cillessen vertrok afgelopen zomer naar FC Barcelona, om daar aan de slag te gaan als tweede keeper. Zijn opvolger komt omgekeerd uit Barcelona, zo zou je kunnen stellen. Onana keepte in de jeugd van de Spaanse topclub en staat nu bij Ajax onder de lat.

“Hij doet het fantastisch,” erkent de 27-jarige Cillessen tegenover Ajax TV. “Ik wist wel dat Andre fantastisch kon keepen, dus ja. Daar sta ik niet van te kijken. Wat ik me wel afvroeg: kan hij de druk aan?”

“Keepen in een volle Amsterdam Arena is toch iets anders dan op De Toekomst, in de Jupiler League. Maar wat ik er nu van zie, maakt het hem niets uit. Hoe gekker, hoe beter,” vervolgt de voormalig nummer één van Ajax.

“Andre heeft me op mentaal vlak zeker verrast, maar technisch niet. Ik wist wat hij kon. Of Andre de Ajaxdoelman voor de komende seizoenen is? Ja, zeker gezien zijn leeftijd en de kwaliteiten die hij bezit. Ik hoop dat hij zijn contract verlengt en Ajax nog jaren plezier aan hem beleeft.”

Het contract van de zeven jaar jongere Onana (20) loopt nu nog tot medio 2018, maar zo’n beetje iedereen rekent erop dat er snel een krabbel onder een nieuw verbintenis wordt gezet. Grote kans dat Onana vervolgens ook het rugnummer 1 overneemt van Cillessen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >