Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz voorspelt: 'Ajax treft een ploeg die het niet is gewend'

Het leuke van Europees voetbal is dat je nog wel eens op ploegen stuit die on-Nederlands voetbal spelen. Jullie hebben het vast al in de smiezen: FC Kopenhagen is zo'n ploeg. Peter Bosz is zeer benieuwd of zijn ploeg het kan opbrengen om het gevaar FCK te neutraliseren.

08 maart 2017 - 18:18
UsershyraDesktopajax_dataimages394b789e79da6803903ac7fe834fb498_normal
Bosz overweegt geen moment om met Ajax 5-3-2 te spelen. © Pro Shots

Hoewel Bosz niet houdt van vergelijkingen, is zijn eerste niet al te hoopgevend. De trainer wijst erop dat het spelletje van FC Groningen overeenkomsten vertoont met dat van Kopenagen. Als we even bedenken dat Groningen ongeveer halverwege op de route ligt en half zo sterk is... En dan hebben we het nog niet over de fysieke kracht gehad.

“Kopenhagen heeft een goede ploeg, die de zaken iets anders aanpakt dan we zijn gewend. Ze zijn fysiek erg sterk, een beetje als Groningen. Ze spelen 4-4-2 en het is aan ons om met het juiste antwoord te komen,” aldus Bosz tijdens het persmoment voor de laatste training.

Wat ook anders is: Kopenhagen houdt ervan om in te zakken, ook voor eigen publiek. Daar zit het echt niet mee. De drie laatste thuiswedstrijden van de Denen in Europees verband eindigden dan ook in 0-0.

“Maar als Ajax speelt, is het nooit een verdedigende wedstrijd,” stelt Bosz vol bravoure. Daarna komen we toch echt op het punt van vergelijkingen die de trainer niet wil maken. Hoe verhoudt Kopenhagen zich bijvoorbeeld tot Legia Warscha dat in de vorige ronde werd verslagen?

“Dat is moeilijk aan te geven en ik hou er ook helemaal niet van om te vergelijken. Kopenhagen heeft een eigen identiteit en identiteiten kun je niet met elkaar vergelijken,” vervolgt Bosz, die begrip kan opbrengen voor het idee dat Kopenhagen door Nederlands wordt onderschat.

“Of dit een zware loting is? Het kan altijd zwaarder, maar zo zal Kopenhagen er zelf net zo goed over denken. Als je kijkt naar de Europese prestaties van Kopenhagen – negen punten tijdens de groepsfase van de Champions League – is er voor onderschatting geen enkele ruimte.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >