Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz vindt fluitconcerten aan adres Traoré 'te gemakkelijk'

Peter Bosz reageerde na de thuiszege op FC Twente (3-0) afkeurend op fluitconcerten die Chelsea-huurling Bertrand Traoré naar zijn hoofd kreeg geslingerd. “Het is nooit goed als er een speler wordt uitgepikt. Ik vind dat niet de manier om onze ploeg te steunen.”

12 maart 2017 - 18:55
UsershyraDesktopajax_dataimagesa8e200d45613bf3b650f9af76593891d_normal
Traoré kan zeker voetballen, maar oogt al tijden te nonchalant. © Pro Shots

Niet voor het eerst – denk aan Vitesse-uit – kreeg de Burkinees een fluitconcert over zich heen na een mislukte actie, verongelijkte gebaren richting de grensrechters of gemiste kans of achteloos hakballetje op een plek waar je dat liever niet ziet.

Ook tegen FC Twente was de vleugelspeler weliswaar bij vlagen dreigend, maar lokte hij met zijn nonchalante spel toch weer enkele malen een gebaar van afkeuring uit.

Het was Bosz niet ontgaan. “Ik vind dit jammer. Het is nooit goed als er een speler wordt uitgepikt. Ik vind het ook gemakkelijk om er maar een uit te halen. Dat is niet de manier om de ploeg te steunen,” reageerde hij op een vraag van het ANP.

Bosz verwacht niet dat de relatie tussen de huurling en de aanhang een probleem kan worden. “Bij mijn andere clubs was dit ook wel eens het geval. Dat is ook het voetballand. Het verandert zo snel. Schiet hij er straks twee in, dan zal het anders zijn.”

“Dat is het vreemde. Ook bij Ajax. Ook tegen Heracles speelden we de eerste helft niet goed, maar kregen we wel grote mogelijkheden. Vandaag kreeg Bertrand ook twee goede kansen. Maar goed. Hij heeft natuurlijk wel die kwaliteiten,” sloot de trainer het hoofdstuk maar af.

Ondanks de enthousiaste reacties was de invalbeurt van Justin Kluivert trouwens ook verre van fantastisch, al oogt het wel alsof hij er meer zin in heeft en volop arbeid wil leveren.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >