Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz neemt zaterdag beslissing over inzetbaarheid Dolberg

Het grootste vraagteken in aanloop naar Ajax - Feyenoord staat achter de naam van Kasper Dolberg. De Deense spits raakte geblesseerd aan zijn lies tijdens Ajax - FC Kopenhagen en is nog altijd niet fit. Peter Bosz neemt na afloop van de zaterdagtraining een beslissing over de inzetbaarheid van Dolberg.

31 maart 2017 - 14:28
UsershyraDesktopajax_dataimagescbc58b226d9260713a12678e6d7a74f0_normal
Of Bosz Dolberg zondag op kan stellen wordt zaterdag duidelijk. © Pro Shots

Dolberg trainde vrijdag nog apart van de groep, maar Bosz schrijft hem niet af voor de klassieker. “Het is een blessure waarvan de medische staf zegt: we moeten het stap voor stap bekijken,” vertelt Bosz tijdens het wekelijkse persgesprek.

“Het gaat gelukkig beter. We zijn hem anderhalve week kwijt geweest. Ik ben blij dat hij weer op het veld staat. Hopelijk kan hij morgen meetrainen, dat is wel een vereiste om hem mee te laten spelen.”

Bosz vindt één groepstraining in ieder geval niet te weinig om Dolberg op te stellen in de alles-of-niets-wedstrijd tegen Feyenoord. “Het is geen ideale voorbereiding naar een belangrijke wedstrijd toe. Maar een hele week meetrainen hoeft niet, iedereen heeft wel eens pijntjes.”

En over het wat als Dolberg niet fit genoeg is, maakt Bosz zich weinig zorgen. “Ik heb hem liever wel erbij. Maar als hij er niet is, gaan we het anders oplossen. Want ik ga er wel elf opstellen.”

Wie de eventuele, mogelijke vervanger van Dolberg wordt wil Bosz weinig kwijt. Al verklapt hij wel een paar van zijn opties. “De namen van Neres en Kluivert zijn de revue gepasseerd. Davy Klaassen is geen optie voor de spits.” We tellen daar Betrand Traoré nog bij op en je hebt alle opties wel op een rijtje.

Tijdens de openbare training van zaterdag zal al het een en ander duidelijk worden. En zondag weten we definitief wie de spitspositie inneemt.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >