Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz ergert zich tijdens eerste helft kapot aan 'statisch' Ajax

Ajax won van FC Twente dankzij een goede tweede helft. Peter Bosz erkende dat hij zich de eerste helft kapot had geërgerd aan het optreden van zijn ploeg. “De tweede helft is zoals ik het altijd wil zien.”

12 maart 2017 - 19:35
UsershyraDesktopajax_dataimages160fdc8c47cd5cabbd9be9204aca9875_normal
Het stemt in ieder geval hoopvol dat Bosz zelf ook kritisch is. © Pro Shots

De Ajacieden strijden voor een plekje bij de acht beste ploegen in de Europa League. Wil de ploeg tegen FC Kopenhagen een kans maken, dan zal het spel van de tweede helft tegen FC Twente als vertrekpunt moeten dienen.

“We hadden aan een goede helft genoeg om te winnen. De eerste helft was verschrikkelijk slecht als je kijkt waar Ajax voor staat: hoog balbezit, lopende mensen zonder bal, achter de linies. Het was slordig. Iedereen stond stil. Daar ergerde ik me kapot aan. Twente bleef daardoor simpel overeind en kon er gemakkelijk doorheen voetballen,” zei de trainer.

De tweede helft zag Bosz pas het gewenste gif bij zijn spelers. “Toen was het omgedraaid. We speelden veel agressiever en dan zie je ook dat we een goed staand Twente kapot kunnen spelen. De eerste helft wil ik zo snel mogelijk vergeten en de tweede is zoals ik het altijd wil zien. Donderdag zullen ze het zo ook moeten laten zien.”

De trainer was wel tevreden over het spel van Hakim Ziyech, de middenvelder die tegen Kopenhagen vanwege vermoeidheidverschijnselen slechts een kwartiertje inviel. “Hij had het vandaag in het begin even moeilijk, maar pakte het daarna heel goed op. De tweede helft vond ik hem geweldig spelen en maakte hij op mij een hele frisse indruk,” preekte Bosz voor eigen parochie.

Bosz reageerde ook op de fluitconcerten aan het adres van huurling Bertrand Traoré.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >