Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Boilesen was te druk met Dolberg tijdens fluitconcerten

Je hoefde in de tweede helft niet constant naar het veld te kijken om te weten wie er aan de bal was. Zodra Nicolai Boilesen in balbezit was, klonk er een fluitconcert. Een grote verrassing was dat niet, ook niet voor Boilesen zelf. Hij was sowieso te druk.

17 maart 2017 - 16:05
UsershyraDesktopajax_dataimages1bfce33d017d20798056206b9902d66f_normal
Dolberg had een zwaar avondje, niet alleen door het gemor. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Het verhaal rondom Boilesen is bekend. Er ontstond een heleboel gedoe en club en speler raakten op elkaar uitgekeken. Tot een transfer kwam het niet. De linksback vertrok nadat hij zijn contract had uitgediend.

Over en weer zijn wat lelijke dingen gezegd en dan weet je het wel: de volle laag. “Weet je, het is wat het is,” reageert Boilesen tegenover Ajax Life. “Ik heb er geen moeite mee, de fans mogen doen wat ze willen. Ik had toch al weinig tijd om naar ze te luisteren. Ik was druk bezig om het bij 2-0 te houden.”

Boilesen meldde zich centraal achterin de verdediging van Kopenhagen en had zijn handen vol aan Kasper Dolberg, die een paar goede kansen kreeg om het tweeluik definitief te beslissen. Op de kwalificatie van Ajax viel dan ook weinig af te dingen.

Boilesen: “We lieten Ajax te veel aan de bal en leverden ‘m zelf snel weer in. Dan speel je Ajax in de kaart. De beste ploeg is door, zeker weten. Wij haalden niet het juiste niveau, vind ik. Dat is in de Amsterdam Arena onvoldoende. We liepen achter de feiten aan."

Je zou kunnen stellen dat Ajax het gemis van geblesseerde en geschorste spelers beter wist op te vangen en op basis hiervan kwalificatie afdwong. Joël Veltman miste ongeveer de volledige dubbele ontmoeting, ook Davinson Sánchez en Davy Klaassen ontbraken op enig moment.

“Het gaat altijd om het hele team. Ajax heeft een filosofie die alle jongens al vanaf hun geboorte kennen. Davy Klaassen is daarin heel belangrijk. En Joël, maar er zijn nog veel andere goede spelers en talenten. Wij misten ook twee of drie goede spelers. Je moet het met z’n allen doen, maar dat hebben we niet gedaan.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >