Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Boilesen sliep maanden in ziekenhuis: 'Voetbal geen prioriteit'

Een voetballende Nicolai Boilesen hebben we al een tijdje niet gezien. Misschien dat het ervan komt als Ajax aantreedt tegen FC Kopenhagen. De Deense linksback maakte onlangs na anderhalf jaar zijn rentree in een officieel duel.

01 maart 2017 - 12:35
UsershyraDesktopajax_dataimages7fbbac51e148a5e7543fb8b3ec72e0bb_normal
Boilesen in betere Ajaxtijden. © Pro Shots

Door Mike van Damme

Hij viel in, vlak voor tijd, tegen Ludogorets. Het betekende voor Boilesen zijn eerste officiële minuten voor FC Kopenhagen, nadat hij zijn laatste jaar bij Ajax al niet meer in actie mocht komen omdat hij weigerde bij te tekenen.

In november spraken we nog een Deense journalist die uitlegde dat Boilesen langzaam werd gebracht, en dat hij daarom nog niet in actie was gekomen. Maar nu blijkt een andere reden veel belangrijker te zijn geweest.

“Ik heb in de eerste seizoenhelft niet gespeeld door privéomstandigheden,” zo laat Boilesen weten in gesprek met Ajax Life. “Ons dochtertje Nala was veel te vroeg geboren en daardoor hebben mijn vriendin en ik drie maanden in het ziekenhuis geslapen. Ik kon wel gewoon meetrainen, maar voetbal had in die periode even geen prioriteit. Gelukkig gaat het nu goed met haar.”

'Ons dochtertje Nala was veel te vroeg geboren'

Omdat de rust thuis is teruggekeerd, kan de oud-Ajacied weer aan voetballen denken. Tijdens het trainingskamp in de winterstop speelde hij al enkele wedstrijden negentig minuten. Tegen Ludogorets maakte hij dus zijn officiële rentree.

“Die oefenwedstrijden gingen gewoon goed. Ik hoop nu meer en meer minuten te kunnen maken richting het einde van het seizoen. Het is fijn dat ik weer een officiële wedstrijd heb mogen meedoen, voor het eerst in anderhalf jaar.”

Of hij daadwerkelijk in actie komt tegen Ajax is nog afwachten. Vooralsnog krijgt Ludwig Augustinsson de voorkeur van trainer Staale Solbakken als linksback.

In ons nieuwste nummer van Ajax Life staat een uitgebreid interview met Boilesen, onder meer over zijn laatste jaar bij Ajax en het succes van FC Kopenhagen dit seizoen. De krant valt vrijdag (3 maart) bij de leden van SV Ajax op de mat.

Ben je nog geen lid, maar wil je voortaan geen interview, achtergrondverhaal, reportage en prijsvraag meer missen in Ajax Life? Meld je dan nu aan!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >