Nieuws

Ajax Vrouwen vol vertrouwen play-offs tegemoet

Ajax Vrouwen herstelt zich van nederlaag en gaat als onbetwiste koploper de play-offs in. Nummer twee FC Twente komt nog in actie.

31 maart 2017 - 23:23
UsershyraDesktopajax_dataimages9515fc2aad50a5a390fb58145d3bc94b_normal
Het was niet altijd leuk om naar te kijken, maar Ajax Vrouwen wint wel: 1-0. © Sjoerd Tullenaar

Ajax Vrouwen heeft zich vrijdagavond hersteld van de nederlaag van vorige week tegen PSV. Thuis tegen de nummer drie Ado Den Haag wist de ploeg van Ed Engelkes met een minimaal krachtsverschil te winnen.

De eerste twintig minuten van de wedstrijd speelden zich vooral af rondom de goal van Ado. Van den Bighelaar, Romero en Pieëte kregen achtereenvolgens kansen om de score te openen, maar slaagden daar niet in.

In het tweede deel van de eerste helft kropen de Hagenezen uit de schulp. Desondanks was dit ook de fase waarin Ajax Vrouwen wél een kans wist te verzilveren. Na een goede bal vanaf de rechterflank leek Kaagman te scoren, maar liet dit uiteindelijk aan collega Pieëte: 1-0. Ajax had overigens de rust in kunnen gaan met een ruimere marge, maar een uithaal van Van den Bighelaar eindigde op de lat.

De jacht op de comfortabele 2-0 stand ging in de tweede helft onverminderd door. Ajax liet de bal makkelijk rondgaan, en jaagde consequent door wanneer deze in het bezit was van de tegenstander. Dit resulteerde al snel in twee grote kansen voor Van den Bighelaar, die ongelukkig was in de afronding.

Rond de zeventigste minuut kwam de klad in het arbeidsethos van beide ploegen. Zowel Ajax als Ado leek zich wel te kunnen vinden in een 1-0. Zodoende bleef een echt slotoffensief uit en keerde Ado huiswaarts zonder punten.

Met deze 1-0 overwinning sluit Ajax Vrouwen de reguliere competitie af als koploper en mag het zich klaar gaan maken voor de play-offs. Nummer twee FC Twente komt nog in actie en brengt bij winst de achterstand op Ajax terug naar acht punten.