Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax pakt zwarthandel kaarten Schalke-thuis aan

Na de run op kaarten voor Ajax - Schalke 04 vanaf zaterdag weten we: tickets voor een kwartfinale in de Arena zijn enorm gewild en dus schaars. Dan gebeurt blijkbaar het onvermijdelijke: zwarthandel. Ajax gaat daar tegen optreden.

22 maart 2017 - 09:54
UsershyraDesktopajax_dataimages9de5b08056b404fab553288e9fa86f2f_normal
Fijn met je eigen kaarten naar een topper, zo is het allemaal bedoeld. © De Brouwer

Voor wie het niet weet: je kaartje(s) doorverkopen met winst is verboden. Via Twitter verschenen bijvoorbeeld berichten dat iemand kaartjes had gekocht voor Schalke 04, maar vergeten was dat hij op vakantie ging. Stom, maar niet onoverkomelijk.

Dan gun je je maten de kaarten, maar je verkoopt ze niet door met winst. Voor je vrienden kun je verantwoordelijk zijn, maar niet voor zomaar iemand die het hoogste bod doet op jouw kaarten. Elke clubcardhouder die heeft gekocht, blijft verantwoordelijk voor de kaarten. En voor het gedrag van anderen die op jouw kaarten gaan.

Met kaarten die je aanschaft via andere kanalen dan de Ajax ticketshop, loop je een groot risico, stelt de club op het eigen digitale thuis: “Onofficiële kanalen zijn bijvoorbeeld websites zoals Marktplaats, Viagogo, Ticketmaster en Seatwave, maar ook alle andere transacties die buiten de privésfeer plaatsvinden. Supporters die via onofficiële kanalen kaarten kopen, betalen niet alleen te veel geld, maar hebben ook geen toegang tot het stadion.”

Goed om verder te weten dat je een boete riskeert en een landelijk stadionverbod van 18 maanden.

Bovenstaand geldt niet alleen voor de kwartfinalekraker tegen Schalke 04, maar natuurlijk ook voor de klassieker, op 2 april in de Arena. En trouwens, voor alle wedstrijden.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >