Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax krijgt van KNVB geen uitstel voor bezoek aan NEC

Dankzij het bereiken van de kwartfinales van de Europa League heeft Ajax tot eind april een druk schema. Peter Bosz vindt dat de KNVB zich dat moet realiseren en een beetje medewerking moet verlenen. Maar NEC - Ajax wordt niet met een dagje uitgesteld.

31 maart 2017 - 15:55
UsershyraDesktopajax_dataimagesa06169ec677decb5e5f2a8fc1f7f407d_normal
Bosz wil voor Ajax graag een evenwichtiger schema. © Pro Shots

Het is veertien jaar geleden dat Ajax de kwartfinales op een Europees toneel haalde en het is nu ook niet zo dat andere Nederlandse clubs aan de lopende band zulke prestaties leveren. Dat moeten we ons allemaal iets beter realiseren, meent Bosz.

“We spelen zondag tegen Feyenoord, woensdag tegen AZ en dan tegen NEC. We spelen in 2017 alle wedstrijden op zondag, behalve tegen NEC. Dan komen we op zaterdag in actie, in zo’n drukke fase,” plaatst Bosz hardop zijn vraagtekens.

Ajax diende een verzoek in bij de KNVB om NEC-uit naar zondag te verplaatsen, maar de voetbalbond werkt niet mee. Tot onbegrip van Bosz. Hij snapt het programma van Ajax sowieso niet altijd even goed. Belangrijk om te weten: hij zegt dit net zo goed voor PSV en Feyenoord.

“We haken internationaal af en het lijkt mij toch dat je wedstrijden naar de maandag moet kunnen verplaatsen. In andere Europese landen zijn bonden wel overstag en worden wedstrijden naar maandag verplaatst,” vervolgt Bosz.

“Er is door Raymond Verheijen een grootscheeps onderzoek uitgevoerd, waarbij naar duizenden wedstrijden is gekeken. Manchester United haalt ook minder punten als het slechts twee rustdagen heeft. Ajax heeft een druk speelschema en we hopen nog meer punten voor Nederland te pakken, dan hoop je ook qua rust op meer bescherming.”

Bosz vindt dat het voetbal voorop moet staan, niet de randzaken. “Het gaat om voetbal, niet om televisie of commercie. Al begreep ik dat FOX Sports niet tegen het verplaatsen van NEC - Ajax is, maar de politie wel. PSV-uit naar maandag zou ook ideaal zijn. Dit is een algemeen pleidooi. We haken internationaal af, dan moet je juist dit soort zaken regelen. Winnaars van morgen, winnaars op maandag?”

Met die laatste opmerking doelt Bosz op het plan van de KNVB om het voetbal in Nederland naar een hoger niveau te tillen. Dit plan is getiteld ‘Winnaars van Morgen’.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >