Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Winter doet met Ajax onder 19 gooi naar winst Youth League

Ajax A1 heet tegenwoordig Ajax onder 19, maar een ding is niet veranderd. De ambities blijven ongekend hoog. De talenten winnen vrijwel al hun nationale wedstrijden en treden dinsdag in de play-offs van de Youth League aan tegen Juventus onder 19.

07 februari 2017 - 13:25
UsershyraDesktopajax_dataimages166a029ee8f37c77d9d85a70c0691071_normal
Kluivert is dit keer niet van de partij bij Ajax onder 19. © Pro Shots

Alle Europese wedstrijden tot dusver werden gewonnen, maar tegen Italiaanse clubs blijven de prestaties een beetje achter. Het zal toch niet gebeuren dat de gasten uit Turijn op De Toekomst met een geniepige 0-1 gaan lopen?

“Natuurlijk niet. Wij gaan winnen. Echt,” reageert Aron Winter tegenover Ajax Life. De trainer weet dat Ajax onder 19 de laatste jaren strandde in de achtste finales (AS Roma) en kwartfinales (Chelsea).

“De wedstrijd tegen AS Roma had Ajax gewoon moeten winnen, zoveel kansen kreeg de ploeg. Onze doelstelling is nu ook om een gooi te doen naar de titel. Het voordeel is dat we een hoop spelers hebben die al de stap naar Jong Ajax en zelfs Ajax 1 hebben gemaakt.”

Winter noemt dit een voordeel, maar ervaart ook de nadelen. Justin Kluivert is niet beschikbaar vanwege optredens in het eerste elftal, Matthijs de Ligt kampt met een blessure aan zijn bovenbeen. De Jong Ajacieden Carel Eiting en Deyovaisio Zeefuik zijn wel van de partij.

Winter: “We hebben nu ook een fantastische ploeg, maar als we echt de Youth League willen winnen, moet er nog wel wat kwaliteit bij. En de hebben we dus binnen de club. De jongens die zijn doorgeschoven, kunnen echt het verschil gaan maken. We moeten alleen goed afstemmen wie wel en wie niet beschikbaar is.”

De aftrap bij Ajax onder 19 tegen Juventus is dinsdag om 18.00 uur. Supporters zijn van harte welkom op De Toekomst, maar houd er wel rekening mee dat je een kaartje moet kopen. Als je de wedstrijd thuis wilt volgen, kun je terecht op Uefa.com of Ziggo Sport, maar dan weer niet op het open kanaal.

Er wordt dinsdag direct duidelijk wie van de twee zich plaatst voor de achtste finales, aangezien er geen return wordt gespeeld.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >