Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Roda JC - Ajax: drie dingen die je vooraf moet weten

Er is nogal wat gebeurd bij de aankomende tegenstander van Ajax. Roda JC kreeg een nieuwe mede-eigenaar, niemand minder dan Nicolas Anelka is adviseur en de club trok deze winter negen nieuwe spelers aan. Ajax staat zondag dus een tegenover een onvoorspelbare tegenstander.

04 februari 2017 - 12:45
UsershyraDesktopajax_dataimages50cd9870fc96a69c3d46ec0503489c16_normal
De komst van Anelka naar Roda was misschien wel het meest opvallend. © Pro Shots

Champions League
Niets is te gek deze dagen in Kerkrade. Sinds de komst van de nieuwe mede-eigenaar Aleksei Korotaev durft Roda weer omhoog te kijken. De Zwitserse Rus wil naar eigen zeggen zo’n vijftien tot twintig miljoen euro in de club investeren en stak zijn ambitie niet onder stoelen of banken. "Roda JC moet over vijf jaar naar de Champions League,” zei Korotaev op de persconferentie. "Ik moet voorzichtig zijn, want ik wil niet te veel druk op de ploeg leggen, maar ik ben wel ambitieus."

Het is nog maar zeer de vraag of het vanaf nu echt hosanna wordt bij de huidige nummer zeventien van de eredivisie. Zowel Merab Jordania bij Vitesse als Hui Wang bij ADO spraken niet zo lang geleden dezelfde ambitie uit. En we weten allemaal hoe dat is afgelopen.

Negen nieuwe spelers
Het scheelt dat Ajax doorgaans uitgaat van eigen kracht. Want met negen nieuwe spelers tijdens deze winterse transferwindow komt Ajax in actie tegen een onvoorspelbaar Roda JC. De ploeg uit Kerkrade is na de overtuigende 4-0-zege tegen Excelsior een week geleden weer vol vertrouwen. Waar Roda JC onder Yannis Anastasiou in de eerste competitiehelft voornamelijk op de verdediging bouwde, wil de trainer tegen Ajax weer voor winst gaan.

“Komende zondag hebben we niets te verliezen. Dat neemt niet weg dat we er alles aan zullen doen om een goede prestatie neer te zetten. In voetbal is alles mogelijk en daarom ga ik altijd voor de volle winst. Als wij volledig geconcentreerd zijn en meedogenloos in de duels ben ik ervan overtuigd dat wij in Nederland elke tegenstander kunnen verslaan. Daarom gaan we ook tegen Ajax voor de volle winst,” zegt de oud-speler van Ajax op de clubsite.

Anelka
Het was misschien wel het opmerkelijkste bericht van deze week. Oud-topvoetballer Anelka wordt adviseur bij Roda JC. De 37-jarige Fransman is in Dubai de buurman van geldschieter Korotaev, waardoor de link met Roda iets minder gek is dan gedacht. Anelka wil zijn buurman helpen en gaat aan de slag in de jeugdopleiding van de club uit Kerkrade.

Bij de persconferentie ging het ook nog even over de omgekeerde nazigroet, die Anelka bracht toen hij voor West Bromwich Albion speelde. Hij wilde daarmee een Franse komediant steunen, die was opgepakt bij het brengen van deze zo genoemde quenelle. Het werd een enorme rel in Engeland en Anelka kreeg een schorsing en een boete van bijna honderdduizend euro aan zijn broek. “Ik heb niets tegen Joden,” zo benadrukte Anelka. “Ik ben voor de rechter geweest en onschuldig verklaard. Het was drie jaar geleden. We moeten verder."

Ajax en Roda JC trappen zondag om 12.30 uur af in Kerkrade. De wedstrijd wordt gefloten door Danny Makkelie.  

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >