Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Riedewald vindt het lastig aanhaken in Bosz-filosofie

Er lijkt de komende weken een belangrijke rol weggelegd voor Jairo Riedewald. De verdediger was wisselspeler, maar schuift op in de pikorde vanwege blessures en schorsingen. Hij moet zich het spelletje van Peter Bosz razendsnel eigen maken.

28 februari 2017 - 11:06
UsershyraDesktopajax_dataimages3c1e0bf9495c5926f1a216ef924f5e43_normal
Er lonkt plotseling veel speeltijd voor Riedewald. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Sinds het beter begon te lopen bij Ajax, heeft Bosz een ideale basiself. Als het even kan, kiest hij voor een vaste kern van spelers. Dit zorgde voor kikkergedrag in een te volle kruiwagen en ook Riedewald overwoog een vertrek, maar hij is nog in Amsterdam.

Dat is maar goed ook, aangezien Ajax de komende weken een beroep op hem doet. Hij moet wel snel een opgelopen achterstand inhalen. “De basis is al lange tijd bezig met een speelstijl en bepaalde patronen. Ik speel minder, train er ook minder op,” legt Riedewald uit aan Ajax Life.

Het zijn de basisklanten die hun spelletje moeten perfectioneren tijdens de trainingen, voor de wisselspelers is het toch iets anders. Logisch, vindt de twintigjarige verdediger. “De basis speelt twee wedstrijden per week en op een gegeven moment staat er een vast elftal.”

“De basisspelers praten ook meer met elkaar. Als wissel probeer je het op te pakken en ook te leren, maar in de praktijk? De praktijk tijdens de wedstrijden is vooral bedoeld voor basisspelers en dat is toch wel anders, ja.”

Riedewald beaamt de vergelijking van een rijdende trein, waar je als wissel snel op moet zien te springen vanaf het perron. “Zeker als ik inval, is het even zoeken. Misschien dat ik daarom tegen Sparta twee ballen verspeelde, omdat ik moest aanhaken. Ik probeer snel in de flow te komen, want ook dat mag je verwachten van een wisselspeler.”

Overigens is Bosz goed te spreken over de recente optredens van Riedewald, die een plusje verdiende. Een ervaringsdeskundige als Lasse Schöne, hij knokte zich enkele seizoenen op rij terug in de basis, heeft nog wel een tip voor zijn teamgenoot.

Schöne tegenover Ajax Life: “Het is niet gemakkelijk om wisselspeler te zijn. Elke kans die je krijgt om je te laten zien, moet je pakken. Je moet je stinkende best doen. Ik snap Jairo, het is moeilijk en frustrerend. Dat ben ik helemaal met hem eens.”

“Je kunt alleen maar zorgen dat je er klaar voor bent. Moet je op een belangrijk moment invallen? Dan moet je er staan. En niet achteraf zeggen: ik was er niet klaar voor. Het mag nooit aan jezelf liggen. Ik zie Jairo goed trainen en dat is belangrijk, hij is er echt mee bezig.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >