Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer denkt niet aan kampioenschap, doel is Ajax 1

Het gaat Jong Ajax voor de wind. De ploeg is al elf wedstrijden ongeslagen en staat nu stevig op de tweede plek in de Jupiler League. Trainer Marcel Keizer geniet van zijn team, maar wil over een kampioenschap nog niet echt praten. Het doel is om de jonge spelers klaar te stomen voor Ajax 1.

04 februari 2017 - 09:43
UsershyraDesktopajax_dataimagesa1785e0b15a5039dd7804b013183e6fb_normal
Volgens Keizer is er niets moeilijker dan attractief spelen en daarnaast resultaat halen. © Pro Shots

De Amsterdammers wonnen vrijdag gemakkelijk van RKC Waalwijk (4-1) en met name de volwassen manier van spelen sprak Keizer aan. “We speelden gecontroleerd. Dat hebben we geleerd van de wedstrijd tegen Almere City, waar we drie doelpunten tegen kregen. Natuurlijk wil ik het vooral over de zes doelpunten hebben die we maakten, maar we moeten ook leren van de tegentreffers,” zegt de trainer tegen Ajax Life.

Waar wedstrijden van Jong Ajax in voorgaande jaren vaak dodelijks saai waren, is het dit jaar voornamelijk spektakel. Met 62 doelpunten heeft Jong Ajax verreweg de meeste doelpunten gemaakt in de Jupiler League. 

“We moeten nou niet hautain gaan doen, maar er is niets moeilijker dan wat we nu doen. We spelen attractief voetbal en leggen iedere wedstrijd onze wil op. En daarbij behalen we ook nog resultaat. Maar goed, daar hebben we ook uitstekende spelers voor.”

Een van die spelers die er nu aan zit te komen is Carel Eiting. De verdedigende middenvelder was met twee doelpunten belangrijk tegen RKC. “Carel is heel gretig. Hij is bezig om stappen te maken en wil natuurlijk ook het hoogste. Doelpunten maken is niet per se een kwaliteit van een zes, maar het is mooi meegenomen als je af en toe een bal binnen schiet. Hij laat zien dat-ie er is.”

Nu Ajax zeven punten boven de nummer drie staat kan Keizer omhoog kijken. Voor de trainer is het kampioenschap echter geen hoofddoel. “Natuurlijk is het leuk om echt ergens voor de spelen. Dat is ook beter voor de motivatie van de Ajacieden. Maar het doel is om Ajax 1 te halen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >