Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax noteert geen herstel na verliesbeurt

De Jong Ajacieden hebben zich niet weten te herstellen van de uitglijder vorige week. De talenten wisten zich op De Toekomst niet te ontdoen van MVV, de nummer vier van de Jupiler League. Het werd 1-1. Het verschil tussen koploper VVV-Venlo en Jong Ajax groeit naar zes punten.

14 februari 2017 - 20:50
UsershyraDesktopajax_dataimages24f225598527c97494a9288ba6036f38_normal
Jong Ajax wist na rust niet om te gaan met de pressie van MVV. © Pro Shots

Hoewel de gasten uit Maastricht zich terugtrokken op de eigen helft, had Jong Ajax de wedstrijd al in de eerste helft kunnen beslissen. Het vizier van Vaclav Cerny stond echter niet op scherp. De treuzelende Tsjech ging alleen op de keeper af en haalde bij een tweede kans te wild uit met rechts.

Het was dan ook geen toeval dat de score werd geopend via een afstandsschot, met de voet van Noussair Mazraoui als afzender. Mazraoui is sowieso op dreef de laatste weken. Hij was in de laatste vijf wedstrijden goed voor vier doelpunten en twee assists.

MVV probeerde in de tweede helft heus wel iets aan de achterstand te doen, maar vond diverse keren Matthijs de Ligt op zijn pad. En anders was doelman Norbert Albasl wel een sta-in-de-weg. Toen het eerste kwartier na rust eenmaal was overleefd, groeide het vertrouwen.

Toch viel na ruim een uur spelen de gelijkmaker. Alessandro Ciranni weet hoe je een goede vrije trap moet nemen en liet Alblas vanaf een meter of twintig kansloos. De gelijkmaker viel terecht te noemen en aangezien beide ploegen elkaar in het restant van de wedstrijd weinig toegaven, geldt dat voor het gelijke spel net zo goed.

De volgende speelronde in de Jupiler League beloofde voor het morsen van twee punten een stuk intressanter te worden, met het oog op de kampioensrace. Jong Ajax gaat op bezoek bij 'nummer laatst' Achilles'29, terwijl concurrent VVV tegenover het goed draaiende FC Volendam staat.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >