Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gelukkige zege Ajaxvrouwen in Heerenveen

De Ajaxvrouwen hebben vrijdagavond een moeizame zege geboekt tegen SC Heerenveen: 0-1. Topscorer Marjolijn van den Bighelaar maakte na ruim een uur spelen het enige doelpunt van de wedstrijd.

04 februari 2017 - 10:50
UsershyraDesktopajax_dataimages02b31e51b1a9563717231a7fbd71fe88_normal
De Ajaxvrouwen zullen volgende week tegen Twente beter voor de dag moeten komen. © Pro Shots

De Ajaxvrouwen moesten in Friesland ogenschijnlijk ontwaken uit de winterslaap. De ploeg haalde vorige week nog de kwartfinale door Saestum opzij te zetten (3-4), de competitiehervatting in Heerenveen ging een stuk moeilijker. "We kenden een matige start,” zei Ed Engelkes na afloop op het digitale thuis van Ajax. “We liepen direct achter de feiten aan, omdat we niet goed stonden. Toen hebben we het wat omgezet.”

Engelkes kreeg deze winter te horen dat hij bezig is aan zijn laatste seizoen. Ondanks dat Engelkes graag door was gegaan, is het voor de club tijd voor een frisse wind. De trainer wil dit seizoen niets liever dan afscheid nemen met het kampioenschap.

Het doelpunt van Marjolijn van den Bighelaar was daarom zeer gewenst. Liza van der Most zette voor en via de keeper kwam de bal voor de voeten van Van den Bighelaar. De aanvalster maakte zo haar negende doelpunt van het seizoen.

Ook in de slotfase had de ploeg van Engelkes het moeilijk, maar met enig geluk hielden de Ajaxvrouwen stand. De ploeg zal volgende week tegen de nummer twee FC Twente beter voor de dag moeten komen. Ondanks dat de tukkers hun wedstrijd vrijdag met 7-0 wonnen van Achilles ’29, maakt Engelkes zich niet druk.

“Ajax - Twente of Twente - Ajax zijn wedstrijden op zich. Natuurlijk had ik het vanavond ook liever anders gezien met sprankelend voetbal. Maar of je nou met 1-0 wint of met 7-0, je krijgt er niet meer punten mee."

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >