Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

E-sporter van ADO vertrekt omdat hij voor Ajax is

ADO Den Haag heeft eindelijk geld ontvangen uit China en dacht: laten we dat geld eens investeren in e-sporter Andries Smit. Dat is hip en de eredivisieclubs moeten wel, om mee te kunnen doen aan de E-divisie. Maar Smit is na vijf dagen alweer weg, omdat hij Ajaxsupporter is.

01 februari 2017 - 09:23
UsershyraDesktopajax_dataimages128d0c33af3d67f50601461c40221a23_normal
Er is tegenwoordig niet alleen competitie op het veld, maar ook op de spelcomputer. © Pro Shots

In de E-divisie spelen alle clubs uit de eredivisie tegen elkaar. Maar niet op een voetbalveld, ze spelen potjes Fifa tegen elkaar. We hebben ons laten vertellen dat het dé manier is om jongeren te bereiken, dus dat geloven we dan maar.

Smit moest de eer van ADO dus hoog gaan houden, maar toen kwamen ze er in Den Haag achter dat hij supporter is van Ajax. Dat kan natuurlijk niet, want de Hagenezen vinden Ajax stom. ADO moet nu vijf dagen voor de start van de competitie op zoek naar een nieuwe e-sporter.

Waar ADO dus op zoek moet naar een nieuwe Fifa-speler heeft Ajax de e-sportselectie uitgebreid. Nederlands kampioen Fifa 17 Dani Hagebeuk is de tweede e-sporter van Ajax. Eerder trok Ajax Koen Weijland al aan. Volgens Edwin van der Sar past het goed in de ambitie die de club heeft met voetballen op de spelcomputer.

“Koen en Dani vullen elkaar goed aan. De uitbreiding van ons e-sportsteam past goed binnen onze ambitie,” legt Van der Sar uit. “Een dubbele bezetting is, ook bij e-sports, belangrijk om elkaar naar een hoger niveau te tillen. Dani is talentvol en heeft dit jaar veel toernooien op zijn naam geschreven, waaronder het Nederlands kampioenschap.”

En voordat er vragen over komen, Hagebeuk is gewoon Ajaxsupporter. “Ik ben mijn hele leven al Ajaxfan. Op een bepaald moment kom je erachter dat voetballen bij Ajax te hoog gegrepen is. Des te mooier natuurlijk dat ik op deze manier het rood en wit van Ajax toch mag vertegenwoordigen,” zegt hij op het digitale thuis van Ajax.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >