Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz vindt vergelijking tussen Neres en Neymar onzin

Zoals je weet, is het Ajax gelukt David Neres Campos in te lijven. We hebben het drie keer gecheckt, maar in de naam van de aankoop komt geen ‘Neymar’ voor. En toch wordt Neres ook wel Neymar genoemd. De nieuwe Neymar. Peter Bosz vindt dit onzin.

02 februari 2017 - 13:03
UsershyraDesktopajax_dataimagesf7577e06f97d7a7cb5209fed2946f109_normal
Dit is de oude Neymar. En dus niet de nieuwe Neres. © Pro Shots

De verwachtingen rond aankoop Neres zijn hoog. Dat is niet zo gek, als je bedenkt dat Ajax minstens 12 miljoen euro betaalt aan São Paulo FC. Dit bedrag kan door het vrijspelen van diverse bonussen nog verder oplopen.

Neres is dus vleugelspeler, Braziliaan en groot talent bovendien. Brazilië brengt door de loop der jaren wel meer grote talenten voort en het nieuwste wonderkind luistert naar de naam Neymar.

Wat is het gevolg? De negentienjarige Neres wordt al tot ‘nieuwe Neymar’ is gedoopt. “Ik heb ergens gelezen dat Neres de nieuwe Neymar wordt genoemd. Die vergelijkingen doe ik dus niet aan mee,” aldus Bosz tijdens het persmoment richting Roda JC - Ajax.

Wij gokken dat Bosz deze week De Telegraaf heeft opengeslagen, aangezien de wakkere krant inderdaad repte over de 'nieuwe Neymar'. Onze Floris Roos vindt dat ook een beetje overdreven, getuige zijn blogje. Neres is gewoon Neres.

Het grappige is dat nog bijna niemand Neres heeft zien spelen. Ja, misschien hier of daar een samenvatting of wat acties die in een videootje achter elkaar zijn geplakt. Maar meer niet. “Ik kan van een koekenbakker een video maken waarbij het nog wel ergens op lijkt,” vervolgt Bosz.

Het is sowieso misschien maar beter om de verwachtingen niet te hoog op te schroeven. Neres is door Ajax vooral gehaald met het oog op de toekomst, huurling Bertrand Traoré keert na dit seizoen weer terug bij Chelsea. Al mag hij er heus wel tien inschieten, daar niet van.

Bosz legt uit: “Traoré speelt tot het einde van het seizoen bij ons, dan kan Neres eventueel op die plek spelen. Daarom is het goed dat Ajax hem nu al heeft vastgelegd. Hij krijgt de tijd om te wennen. Die jongen komt van een ander continent en verdient de tijd om zijn draai te vinden.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >