Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz vestigt hoop op topduels: 'Top 3 gaat punten verspelen'

De achtervolging op koploper Feyenoord is nog steeds in volle gang. Daarbij is het lekker dat Ajax voor het eerst sinds tien jaar de eerste vier wedstrijden na de winterstop won. Voor Peter Bosz is er ook geen andere optie dan elke keer weer drie punten te pakken. “Het moet, want we hebben vijf punten in te lopen,” aldus de trainer.

08 februari 2017 - 10:49
UsershyraDesktopajax_dataimages967e35a5d3db95d4697a3c4959f70bf3_normal
Zolang Ajax blijft winnen, is Bosz goed gemutst (sorry...). © Ajax Images

Toch is het jammer dat PSV en vooral Feyenoord in 2017 ook nog geen punten hebben laten liggen. “Dat geeft denk ik ook wel de kracht van de top 3 op dit moment aan. Ook PSV blijft de wedstrijden winnen in 2017. En het verschil is natuurlijk enorm groot met de ploegen die onder die drie ploegen staan,” aldus Bosz voor de camera van Ajax TV.

En als Ajax, Feyenoord en PSV maar blijven winnen, blijft de titelrace in ieder geval spannend. “Alleen het moet bij Feyenoord niet te lang blijven duren,” zegt Bosz, die dertien duels voor het einde vooral zijn hoop vestigt op de topwedstrijden. “Daar komen natuurlijk straks ook een paar wedstrijden aan... Wat is het, Feyenoord - PSV en Ajax - Feyenoord... Er zullen straks sowieso door de top 3 punten verspeeld gaan worden omdat je ook onderling tegen elkaar speelt.”

Verder wil Bosz eigenlijk niet met de concurrentie bezig zijn, Ajax moet blijven winnen en dan zien waar het schip strandt. “Ik wil altijd niet te veel naar de tegenstanders kijken, omdat je daar eigenlijk niks aan hebt. Dat is alleen maar hopen dat ze een keer punten verspelen.”

“Maar daar hebben we verder geen invloed op. Waar we wel invloed op hebben, is op ons eigen spel. Het enige dat wij kunnen doen, is proberen goed te spelen en de punten pakken.”

Daarbij is het voor Bosz helder dat elk puntenverlies dodelijk kan zijn. “Vanuit de winterstop wisten we dat als je er vijf moet inlopen, je in ieder geval zelf moet zorgen dat je geen punten verspeelt. Anders gaat het te langzaam of raak je nog verder achterop. Dus ja, wat ons betreft is dat duidelijk.”

Kortom, winnen is de enige optie. En dat dertien keer.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >