Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz is ‘absoluut tevreden' met winters werk Overmars

Zo, de transfermarkt is dicht. Dat geeft rust. Even geen vragen meer over of die en die vertrekken en die en die komen. Maar hoewel een transferperiode voor onrust zorgt, is Peter Bosz wel blij met het resultaat. “Ik vind dat Marc het goed heeft gedaan,” geeft hij directeur voetbalzaken Overmars een pluim.

02 februari 2017 - 12:48
UsershyraDesktopajax_dataimages1fd740ebf86ee3f6c1d123af4a8196c8_normal
Bosz geeft zijn wensen door en laat het verder aan Overmars. © Pro Shots

Ajax verkocht de uit de kruiwagen gesprongen kikkers Nemaja Gudelj, Riechedly Bazoer en Anwar el Ghazi. Bovendien verhuurde het Mitchell Dijks en nam AZ de huur van Tim Krul over. Daar stond maar een aankoop tegenover: de Braziliaan David Neres.

Dit alles dus tot grote tevredenheid van Bosz. “Ik ben absoluut tevreden over de transferperiode. Ik vind dat Marc het goed heeft gedaan,” vertelt hij tijdens het persgesprek in aanloop naar Roda-uit.

Hij noemt nadrukkelijk de naam van Overmars, omdat zijn eigen rol tijdens de transferperiode beperkt blijft tot advies geven. “Ik heb niet de doorslaggevende stem of we het wel of niet moeten doen. Ik geef aan waar we behoefte aan hebben. Wat ik heb gedaan is aangeven dat die positie (vleugelspits, red.) dun bezet is, dat is mijn aandeel.”

Dat Bosz weinig heeft in te brengen en dus veel uit handen geeft, vindt hij de normaalste zaak van de wereld. “Het kan niet anders. Ik heb niet de tijd om spelers te zoeken en te vinden, want ik sta elke dag op het veld,” legt Bosz uit.

En videobeelden geven de trainer te weinig informatie om een gefundeerde mening te vormen. Zeker als het om een montage gaat. “Ik kan zelfs van een koekenbakker iets in elkaar zetten zodat het nog heel wat lijkt,” aldus Bosz, die een volledige wedstrijd op televisie kijken ook niet alles vindt. “Op beeld kun je niet zien wat een speler doet als de camera niet op hem gericht is, dat wil ik wel graag weten.”

Dus ook in het geval van Neres heeft hij de scouting overgelaten aan Overmars en de scouts ter plaatse. Bosz heeft daardoor nog geen uitgebreide mening over de rechtsbuiten, dat komt pas op het moment dat Neres is Amsterdam is en de twee met elkaar gaan praten. “Natuurlijk heb ik over hem gehoord en beelden gekeken. Maar je leert hem pas goed kennen als je hem spreekt.”

Bosz is voor dit moment vooral blij dat hij er een buitenspeler bij heeft, die een halfjaar de tijd krijgt om in de luwte van Bertrand Traoré kennis te maken met Ajax en Nederland. “Hij komt van een ander continent, de één burgert wat sneller in dan de ander. Ik weet nog niet hoe ver hij precies is. Hij zal even tijd nodig hebben om hier te wennen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >