Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax nodigt Sparta uit om beelden uitvak te bekijken

Sparta keerde puntloos terug uit de Amsterdam Arena, het uitvak vol Spartanen verliet het stadion boos. Boos vanwege incidenten die zich voordeden bij het verlaten van het uitvak. Ajax heeft Sparta uitgenodigd om de gemaakte beelden te bekijken.

13 februari 2017 - 15:26
UsershyraDesktopajax_dataimages0bd3cb1b916364ca8de83141f8458d53_normal
Sparta en Ajax proberen zoveel mogelijk informatie te verzamelen. © De Brouwer

Er waren 275 supporters van Sparta aanwezig in de Arena en zij zagen hun club met 2-0 verliezen van Ajax. Tot het laatste fluitsignaal was er niets aan de hand. De uitsupporters van Sparta mochten vervolgens het stadion niet direct verlaten, iets wat een standaardprocedure is op last van de politie.

Sparta claimt dat terwijl de fans op de omloop stonden te wachten er een extra interventieteam is ingezet door Ajax, dat in woord en gebaar hardhandig optrad. Een steward van Sparta kwam hierbij ten val, een andere steward werd volgens de Rotterdammers belaagd.

“Wij hebben hierover contact gehad met Sparta en aangeboden samen de beelden te kijken. Daarop is namelijk duidelijk te zien dat een steward van Sparta een van onze stewards slaat,” reageert een woordvoerder van Ajax tegenover Ajax Life.

“Dit gebeurt na wat duw-en trekwerk dat wordt veroorzaakt door een klein deel van de Sparta-aanhang. Deze steward is, samen met een Sparta-supporter, aangehouden,” vervolgt hij.

“Meer is mij op dit moment niet bekend, dus meer kan ik er ook niet over zeggen. Behalve dat wij het vervelend vinden dat dit is gebeurd. Wij zoeken nog uit of zich andere zaken hebben voorgedaan. Daarover zijn we nu informatie aan het verzamelen.”

Overigens wordt het verhaal zoals gepubliceerd op het digitale thuis van Sparta niet door alle Spartanen onderschreven, zoals blijkt uit diverse reacties op de website van Sparta Fanzine In The Winning Mood. De bewuste reacties zijn op moment van schrijven alweer zo'n 18 uur oud, even scrollen dus. Ook de woordvoerder van Ajax laat weten het niet eens te zijn met de verklaring die door Sparta zelf is opgesteld. “En de beelden die ik heb gezien, bevestigen dat.”

Toen het licht om de Arena te verlaten eenmaal op groen stond, is een steward van Sparta volgens de club van Rotterdam opgewacht. Sparta is flink geschrokken en zegt te balen van deze incidenten en probeert zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Ajax doet op dit moment dus hetzelfde.

Sparta gaf via het meldingsformulier wanordelijkheden bij de KNVB aan dat het graag ziet dat de aanklager van de KNVB verder onderzoek doet naar de zaak. Hoe dat afloopt, is even afwachten.

Wie weet blijken de gemaakte beelden in een eventueel onderzoek ook nog waardevol.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >