Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech blikt terug op 'schandalige' poging vanaf elf meter

Hakim Ziyech kreeg in Enschede de lachers op zijn hand. Hij toverde bij het nemen van een strafschop zijn beste imitatie van Jaap Stam tevoorschijn en mikte veel te hoog. Tot die misser stond Ajax voor in de reeks, maar na Ziyechs mislukte poging draaide dit.

21 december 2017 - 13:24
UsershyraDesktopajax_dataimagesd4d3166ea27212914d2d7af945f27e3d_normal
Ajax scoort vaak, maar niet altijd op het juiste moment. © Pro Shots

Niet Ajax, maar FC Twente plaatste zich voor de kwartfinales van het toernooi om de KNVB-beker. Het is alweer de vierde keer op rij dat Ajax al voor de winterstop kansloos is in de strijd om de dennenappel.

“Of dat schandalig is? Dat zijn jouw woorden, maar Ajax hoort weleens in de finale te staan,” aldus Ziyech met een zuur gezicht bij Fox Sports. De man van de misser meldde zich netjes voor de camera, als ware de lens een spiegel.

Ziyech sprak wel duidelijke taal over penalty, die hoog over ging. “Het is schandalig hoe ik die penalty neem. Dat verwijt ik mezelf zeker, ik verwijt mezelf ook dat we door mij niet door zijn. Dat voelt echt zo,” vertelt de nummer tien.

“Ik ben een oudere, belangrijke speler en mag een penalty nooit zo nemen. Ik schoot de bal met veel risico, maar het is eigenlijk schandalig. Tegen PEC Zwolle laatst ging ik op save, maar toen miste ik ook. Daarom dacht ik nu: hoog in de hoek. Het mocht niet zo zijn.”

Ziyech neemt het zichzelf kwalijk dat hij zijn penalty miste. Hij vindt ook dat heel Ajax zich kwalijk moet nemen dat het niet meer afstand nam van Twente. De kansen waren er, maar het bleef bij 1-0 en dat is geen stand die Ajax eventjes over de streep trekt.

“We hebben redelijk wat kansen gehad, het is zuur dat we net in de laatste minuut die tegengoal krijgen. Ook in de verlenging hebben we nog een aantal kansen gehad. Als je de 2-0 niet maakt, blijft Twente erin geloven.”

“Het is niet de eerste keer dat ons dit gebeurt, maar het is lastig om je vinger erop te leggen,” vervolgt Ziyech, die van mening is dat het aanvalsspel niet had te lijden onder het inbrengen van Siem de Jong, die de zieke Frenkie verving.

“Zelfs met Siem hebben we redelijk wat kansen gecreëerd, denk ik. Zo voelde het in het veld. We hadden iets minder de bal, maar creëerden genoeg kansen. Dan moet je zorgen dat je scoort. Want ja, dat is het.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >