Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veltman zit na ontslag Keizer met vragen voor Sar

Het mag inmiddels duidelijk zijn dat Marcel Keizer van de spelersgroep niet weg had gehoeven. Des te groter was de verrassing toen bleek dat de directie ingreep. Ook bij Joël Veltman was de verbazing groot. De aanvoerder zit nog met een aantal vragen voor Edwin van der Sar.

25 december 2017 - 12:13
UsershyraDesktopajax_dataimages3fd26c16dd0f7d954830f48dd1a64318_normal
Na een paar gekke dagen viel er tenminste weer iets te lachen. © Pro Shots

Het mag ook duidelijk zijn dat Keizer de wacht werd aangezegd, terwijl er donderdag in de ochtend nog helemaal niets aan de hand was. Althans, op het trainingsveld dan. De selectie liep uit, Keizer voerde nog wat gesprekjes en er werd gewoon 'tot morgen' gezegd.

Eenmaal thuis kreeg Veltman een belletje over het ontslag van Keizer. “Ik werd gebeld door Van der Sar en hij zei dat er na gesprekken met Keizer, Spijkerman en Bergkamp beslissingen waren genomen,” aldus Veltman tegenover het schrijvende journaille.

“Ik zat met allerlei vragen, was ook een beetje geschrokken. Niet alleen waarom, maar wel meer dingen. Toen ik neerlegde en erover ging nadenken, kwamen er nog meer vragen boven. Die heb ik eigenlijk niet eens gesteld. Edwin moest ook nog andere mensen bellen, dus die ging snel weer verder.”

Veltman sprak na Ajax - Willem II (3-1) de verwachting uit dat hij nog bijpraat met Van der Sar, zodat duidelijker wordt waarom Keizer de wacht werd aangezegd. “Ik zal richting de start van de tweede seizoenshelft wel een gesprek met Edwin hebben over het hoe en waarom.”

“Ik schrok er een beetje van omdat Keizers ontslag uit het niets kwam. Soms heb je weleens door dat een trainer het moeilijk heeft, je weet ook dat een trainer vaak als eerste aan de beurt is, maar toch kwam alles nu een beetje uit het niets. Ik had niet door dat de trainer eruit zou gaan, de stijgende lijn hadden we te maken en we konden zeker nog een tijdje door.”

Keizer meldde zich zaterdag op De Toekomst om alsnog afscheid te nemen van de spelersgroep. “Ik vind het mooi dat-ie er nog even was en we hebben ook telefonisch contact gehad. Het was een halfjaar waarin veel is gebeurd.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >