Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Krant Ajax Life wordt best gewaardeerd door de achterban

Wij dachten: is zo’n krant als Ajax Life nog van deze tijd? Voor dit soort vragen heeft SV Ajax sinds kort een ledenpanel. Wat blijkt: leden vinden ‘m nog prima, als onderdeel van het lidmaatschap.

01 december 2017 - 09:39
UsershyraDesktopajax_dataimages86c2fbb45aabdcd7fe4a0e223c334bf9_normal
De krant is en blijft populair bij een groot deel van onze achterban. © De Brouwer

Wellicht wist je dit al, maar Ajax Life begon in 1993 als tijdschrift. Sinds het seizoen 2000/2001 verschijnt-ie als krant en die formule slaat nog steeds aan. Ook de frequentie, tussentijds opgeschroefd van zestien naar twintig edities per seizoen, wordt door de huidige achterban goed gewaardeerd.

Door het lezen van de krant voelen de leden zich verbonden en betrokken bij Ajax. Ondanks dat Ajax Life goed wordt gewaardeerd en gelezen, blijkt uit het onderzoek eveneens dat de leden voor komend seizoen geen uitgesproken voorkeur hebben voor een krant (44 procent) of voor een magazine (32 procent). Denk dan aan een dikker maandelijks blad met meer ruimte voor foto’s en achtergrondverhalen.

Wat lezen onze leden het liefst in onze krant? Achtergrondverhalen en interviews, zo blijkt, waar nieuws over de eigen supportersvereniging op weinig interesse kan rekenen.

Een kleine meerderheid vindt de inhoud exclusief, de verhalen van Menno Pot en David Endt krijgen applaus. Er mag iets meer over supportersbeleving in en Ajax Vrouwen verdienen extra aandacht.

Zo, genoeg borstklopperij. De antwoorden van de leden helpen ons bij de vraag: gaan we verder met de krant in zijn huidige vorm? Komt er een magazine? Of presenteren we straks een combinatie? Daarover informeren we onze leden zo snel mogelijk, en zeker voor het einde van het seizoen.

SV Ajax doet zo’n acht tot tien keer per jaar een onderzoek onder haar panelleden. Ben jij lid en achttien jaar of ouder? Check dan svajaxledenpanel.nl. Daar zie je wanneer je je – tussen onderzoeken door – kunt aanmelden om je mening te geven.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >