Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer wil met Ajax een ronde verder, hoe dan ook

Er is Marcel Keizer veel aan gelegen om met Ajax de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi te bereiken. Dit moest woensdag gebeuren ten koste van FC Twente. Eigenlijk doet de manier waarop er niet zo veel toe.

19 december 2017 - 14:37
UsershyraDesktopajax_dataimagesb6362f12b3ebf70c28dfc0d9db492084_normal
Keizer en Ajax gaan op voor een herkansing tegen Twente. © Pro Shots

Het laatste bekersucces van Ajax dateert alweer van 2010 en het is inmiddels ook alweer bijna vier jaar geleden dat de club zijn laatste prijs veroverde. Als je eenmaal bij de laatste acht zit, is er van alles mogelijk.

Maar eerst moet Ajax daar zien te komen. “We gaan naar Enschede om te winnen,” trapt Keizer bij Ajax TV een open deur in. “Ieder jaar wil je de beker winnen, maar zonder de Europese verplichtingen zijn doordeweekse wedstrijden lekker om erbij te hebben.”

Het goede nieuws is dat er na AZ-uit geen nieuwe schadegevallen zijn en dat captain Joël Veltman zijn schorsing achter de rug heeft, maar het kan alsnog dat er wordt geschoven met poppetjes. “We houden in ons achterhoofd rekening met Ajax - Willem II.”

Wat betreft de keeper houdt Keizer het erop dat ‘de wedstrijd dit moet bepalen’. “Er is niets met de keepers afgesproken, ze krijgen niet zomaar wedstrijden. Lamprou traint uitstekend, maar dat wil niet zeggen dat we hem zomaar een wedstrijd geven.”

Ajax verspeelde zo’n drie weken geleden nog twee dure punten in de Grolsch Veste, door Twente te laten terugkomen tot 3-3. “Beide trainers zagen wat er gebeurde met de ploeg en weten waar ze wat moeten schuiven. Dat kan nu belangrijk worden. Ik vind dat we moeten zorgen dat we een ronde verder komen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >