Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer vindt het prima dat Ajax maar blijft aanvallen

Als je met 0-2 gaat rusten tegen de nummer zestien, mag je van Ajax verwachten dat zo'n wedstrijd na rust wordt uitgespeeld. Marcel Keizer wil met zijn ploeg kampioen worden en dan moet je het zwalkende FC Twente gewoon aan de kant zette. Dat mislukte. 3-3. Werd er te veel risico genomen?

03 december 2017 - 10:44
UsershyraDesktopajax_dataimages131d30c3a8581aa6d9e0e18d99d61d58_normal
Het is dit seizoen niet leuk om de Ajaxkoe in zijn kont te kijken. © Pro Shots

Keizer had in zijn basiself een plekje ingeruimd voor Frenkie de Jong, die met name tegen Roda JC indruk had gemaakt en opstond toen de ploeg hem nodig had. Frenkie kwam in Enschede minder goed voor de dag, al zagen we wel een aantal dribbels die hem zo kenmerken.

“We hebben niet overwogen om in de tweede helft een extra verdediger in te brengen. Frenkie was in feite de vierde verdediger en schoof door in balbezit. Iedereen heeft het wel over 3-4-3, maar het was meer 4-3-3 en Frenkie die inschoof als hij aan de bal was, het typische Ajaxspelletje,” aldus Keizer in gesprek met de NOS.

“Normaal opereren we zo met Daley Sinkgraven op de flank, dit keer was het Frenkie die inschuift. Dat is een aanvallende variant, inderdaad. We moeten ook doelpunten maken en aanvallen, maar net zo goed zorgen dat we geen goals tegenkrijgen. We waren de minst gepasseerde ploeg, maar spelen nu 3-3 en dat is een domper, maar we moeten wel blijven aanvallen.”

Keizer vindt de aanvallende intenties dus niet het probleem, wel de manier waarop die intenties tot uiting worden gebracht. “We willen blijven voetballen en dat is mooi en prima, maar dan moet je wel de bal in de ploeg houden. Lukt dat niet, dan gaat het spel over en weer. Wij vallen aan, Twente countert. We waren te slordig, ook al kregen we een paar grote kansen, het spel was niet goed genoeg.”

Keizer kan de speelwijze in Enschede onmogelijk een succes noemen en dat heeft maar met een ding te maken: de uitslag. De grote vraag is nu weer in welke formatie Ajax aantreedt tegen PSV. “We moeten kijken hoeveel kansen we creëerden, weggaven en naar de tegenstander.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >