Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer over handenbinder Neres en de rol van Frenkie

Ajax stuurde koploper PSV zondag met een overtuigende 3-0 nederlaag terug naar Eindhoven. Een tevreden Marcel Keizer blikt terug en praat over David Neres en Frenkie de Jong.

13 december 2017 - 08:00
UsershyraDesktopajax_dataimages3f69ccc06cd273bc2ab344f7c3234318_normal
Keizer vindt Neres een handenbinder, maar dat rechterbeen moet beter. © Ajax Images

Vooral de rol van De Jong was tegen PSV bijzonder. Veel supporters en Ajaxvolgers stelden vooraf hardop de vraag of de coach het zou aandurven om zo tegen PSV te beginnen als Keizer deed.

Het antwoord daarop bleek volmondig ja en zodoende vond De Jong zichzelf terug als soort van inschuivende libero. Voor sommige mensen was dit toch een verrassing, maar Keizer wist al lange tijd dat hij het zo zou neerzetten, verklapt hij aan Ajax TV.

“Na Twente-uit wist ik dat ik het tegen PSV weer zo zou doen met Frenkie. Ik wil dat spelers van achteruit naar voren komen, waardoor er meer variatie is in je team. Dat kan vanaf de zijkant, zoals we met Daley Sinkgraven doen, maar het kan ook vanuit het midden. Frenkie is voor mij dan een logische optie.”

Maar wat als Nick Viergever en Daley Sinkgraven weer fit zijn? “Dan gaan we tegen die tijd wel weer zien hoe we dat oppakken,” stelt Keizer, die ook inging op zijn inmiddels vaste rechtsbuiten.

“Neres is een handenbinder,” weet Keizer. “Er kunnen zeker nog zaken beter, maar hij heeft een heel hoog rendement. Hij groeit steeds meer in het seizoen en laat elke week goede dingen zien. Dat is leuk voor het publiek en natuurlijk ook voor ons.”

Hoewel Keizer tevreden is over zijn Braziliaanse pupil, ziet hij ook verbeterpunten. “Hij doet heel veel met links. Zijn rechterbeen moet wel beter. Tegen PSV was er ook een moment dat hij met rechts moet voorgeven en dat moet dan echt preciezer.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >