Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer heeft geen spijt van noodzakelijke wissels

De wissels van Marcel Keizer houden al het hele seizoen de gemoederen bezig. Dat is na de uitschakeling in het KNVB-bekertoernooi vanaf de strafschopstip door FC Twente niet anders, al is het maar omdat Ajax de draad kwijtraakte nadat er vanaf de zijlijn moest worden ingegrepen.

21 december 2017 - 09:30
UsershyraDesktopajax_dataimagesf2a3fd82b8b80d924c69edf92578d354_normal
Keizer is sip. Dat is logisch, als je uit de beker vliegt. © Pro Shots

Ook wij keken raar op toen Frenkie de Jong naar de kant werd gehaald, maar daar is dan tenminste nog een logische verklaring voor. Frenkie was ziek. Hij had last van zijn maag en gaf dit in de rust al aan. “Hij heeft nog even doorgebeten,” aldus Keizer.

Goed, daar kan niemand dus iets aan doen. Het probleem is vooral dat de invalbeurt van Siem de Jong volledig verkeerd uitpakte. Siem zit er de laatste weken toch al niet lekker in, dus was het misschien beter geweest om Carel Eiting naar voren te schuiven?

“We hebben twee keer twee dagen rust gehad, dat is vrij uniek. Met drie wedstrijden in zeven dagen tijd moet je kijken wat qua fitheid het beste is,” aldus Keizer bij Fox Sports. “Door de komst van Siem ging Donny van de Beek nog wat verder naar achteren.”

Je zag al binnen de minuut dat het brengen van Siem verkeerd zou uitpakken, want hij moest direct aan de noodrem trekken en werd compleet overlopen door Oussama Assaidi, die in de blessuretijd zelfs scoorde. Dit was het begin van het einde voor Ajax.

Keizer had in de tussentijd al Luis Manuel Orejuela erbij gezet. Was dit om de keuze voor Siem te maskeren? Nee, zo ziet hij dat niet. “Met Orejuela gaan we naar 4-3-3, dat is een normale situatie. Ziyech speelt wel vaker vanaf de zijkant. We konden niet meer lekker onder de druk van Twente uit spelen, maar de bezetting was verder prima. Daar was niet heel veel mis mee.”

Hoe dan ook, er werd niet alleen gewisseld, maar ook erg veel omgezet. En van de wisselspelers die tussen de lijnen werden geplaatst, ging Ajax zeker niet beter spelen. Hoewel sommige wissels ook absoluut goed uitpakten, was dit niet de eerste keer dat het foute boel opleverde...

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >