Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over FC Twente - Ajax

Als de Ajacieden er dit seizoen nog iets van willen maken, dan mag dit kalenderjaar geen punt meer worden gemorst. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, zeker als je bedenkt dat Ajax op bezoek bij FC Twente in 2013 voor het laatst won.

02 december 2017 - 09:47
UsershyraDesktopajax_dataimages119f93b279668c516c79715688f76c34_normal
Ziyechs terugkeer bij Twente draaide vorig seizoen uit op een sof. © Pro Shots

Tijd voor winst in de Veste
We gaan er niet omheen draaien, Ajax heeft het de laatste jaren moeilijk tijdens het uitduel met Twente. De laatste overwinning dateert van 2013, toen Niklas Moisander zijn naam terugzag op het scorebord. Dit om maar even aan te geven hoe lang het wel niet geleden is.

De vier onderlinge ontmoetingen sindsdien leverden drie keer een gelijkspel op en vorig jaar moesten de Ajacieden het hoofd buigen. Het werd toen 1-0. Toevallig gebeurde dat in een wedstrijd waarin Daley Sinkgraven na diverse prima optredens niet beschikbaar was.

Vraagtekens bij vervanging Sinkgraven
De absentie van diezelfde Sinkgraven houdt ook dit keer weer de gemoederen bezig. Durft Marcel Keizer het aan om dit keer wel met 3-4-3 te beginnen, krijgt Frenkie de Jong een basisplaats of komt er een ander konijn uit de hoge hoed?

Nick Viergever kan alvast niet doorgaan voor konijn. De verdediger kan ook linksachter uit de voeten, maar hij kampt met een enkelblessure en is daar nog niet van hersteld. Dat bleek vrijdag wel, toen hij de afsluitende training eerder dan gepland voor gezien hield.

Het zou natuurlijk ook zomaar kunnen dat Deyovaisio Zeefuik opnieuw een basisplaats krijgt. De rechtsback deed tegen Roda JC (5-1) op zich wat je van hem mag verwachten, maar vooral voetballend moet het bij Zeefuik beter en het team ging pas draaien toen hij naar de kant ging…

Twente beleeft zware tijden
Ajax beleeft misschien zware tijden in de Veste, het gaat Twente zelf ook niet bepaald voor de wind. Gertjan Verbeek traint de selectie tegenwoordig, maar de trainerswissel sorteert nog niet echt het gewenste effect. Verbeek is nog niet van de nul af. En dat na toch alweer drie wedstrijden. De verliesreeks behelst in totaal al vier duels.

Het mag dan ook geen verrassing zijn dat we goed moeten zoeken naar Twente op de ranglijst van de eredivisie. De tukkers staan slechts zestiende en aangezien we toch al bijna halverwege het seizoen zijn, begint het erop te lijken dat lijfsbehoud het enige overgebleven doel is. In de hoop deze slechte reeks om te buigen kiest Verbeek ook tegen Ajax weer voor vijf verdedigers.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >